-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dar tūkstantis britų karių atvyks į NATO pratybas Baltijos šalyse ir Rytų Europoje

Didžioji Britanija pasiryžusi pademonstruoti savo karinę jėgą. Kaip praneša Tvn24.pl, britai papildomai atsiųs tūkstantį karių į 2015 metais organizuojamas NATO pratybas Rytų Europoje ir Baltijos šalyse. Apie tai pranešė Didžiosios Britanijos Gynybos ministerija.
NATO pratybos „Geležinis kardas 2014“
NATO pratybos „Geležinis kardas 2014“ / Alfredo Pliadžio nuotr.

Gynybos ministro Michaelio Fallono teigimu, taip rodomas Didžiosios Britanijos susirūpinimas NATO šalių saugumu Šiaurės ir Rytų Europoje.

Laikraštis „Daily Telegraph“, kuris cituoja ministrą, rašo, kad tokiu būdu britai „parodys jėgą, kuri turi atremti rusų agresiją“. Papildomai siunčiami kariai dalyvaus pratybose Lenkijoje, Baltijos šalyse, Bulgarijoje ir Vokietijoje.

Didžiausi mokymai 2015 metais numatyti rugsėjį Lenkijoje. Jose vien britų karių dalyvaus mažiausiai tūkstantis, taip pat apie 300 Britanijos tankų ir šarvuočių.

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas penktadienį Vašingtone pasakė, kad britų karinis laivynas išsiųs savo specialiųjų užduočių grupę į rudenį vyksiančias pratybas Baltijos jūroje. Gynyba buvo viena iš temų, kurias premjeras aptarė su JAV prezidentu Baracku Obama.

Pernai įvykusiame NATO viršūnių susitikime britų premjeras žadėjo, kad į mokymus Baltijos šalyse ir Rytų Europoje bus išsiųsta apie 2200 Didžiosios Britanijos karių, taip demonstruojant šio regiono šalims paramą pablogėjus santykiams su Rusija po Krymo aneksijos ir karinių veiksmų Rytų Ukrainoje. Realiai šis skaičius išaugo iki 3000.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius