-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Du Rusijos strateginiai bombonešiai „Tu-95“ praskrido virš JAV karinės bazės

Du Rusijos karinių oro pajėgų bombonešiai Tu-95, galintys nešti branduolinį ginklą, gruodžio 13 d. praskrido virš Guamo salos (JAV) Ramiajame vandenyne. Šioje saloje įkurta didžiausias JAV karinė bazė.
Rusijos strateginis bombonešis Tu-95
Rusijos strateginis bombonešis Tu-95 / Wikipedia.com iliustr.

„The Washington Free Beacon“ praneša, kad tai – jau trečiasis kartas šį mėnesį, kai JAV priešlėktuvinė gynybos sistemos užfiskavo Rusijos karinę aviaciją virš šios strateginės salos.

Straipsnio autorius pažymi, kad bombonešiai buvo pastebėti ir gruodžio 7 d.

Į Guamą jie skrido „imituodami bombardavimą“.

„InoPressa“ tvirtina, kad, Rusijos bombonešiai pakilo iš bazių Karaliaučiuje. Į Guamą jie skrido „imituodami bombardavimą“.

Straipsnio autorius tvirtina, kad Rusijos bombonešių skrydžiams virš Guamo datos parenkamos neatsitiktinai, jos derinamos su svarbiausiais politiniais įvykiais. Pavyzdžiui, 2013 m. su JAV prezidento pranešimu Kongresui, B.Obamos susitikimu su V.Putinu G20 šalių susitikime ir, galiausiai, B.Obamos pareiškimu, kad reikia griežtinti ekonomines sankcijas Rusijai.

Be to, gruodžio 8 d. du Rusijos bombonešiai pastebėti prie Aliaskos. Juos draugiškai palydėjo du Kanados naikintuvai F-18.

JAV ekspertams toks Rusijos elgesys primena Šaltąjį karą. Tokiu būdu Rusija renka žvalgybinę medžiagą ir demonstruoja karinę jėgą.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dar 2007 metų rugpjūtį pranešė, kad, atsakant į grėsmes iš kitų šalių, Rusijos bombonešiai vėl pradeda skraidyti už šalies ribų. Tokie skrydžiai buvo nutraukti 1992 metais, galutinai pasibaigus Šaltajam karui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius