Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Faktai spaudžia į kampą: Rusijos remiami separatistai vėl naudoja sunkiąją ginkluotę

Nepaisant to, kad Rusijos remiami separatistai neigia, kad atsinaujinusiuose mūšiuose naudoja sunkiąją ginkluotę, jų gynyba darosi vis labiau absurdiška. Apie septynias salvines ugnies sistemas „Grad“, atitrauktas iš paliaubų numatytos vietos, pranešė jau ir ESBO stebėtojai.
Ukrainos karys stovi haubicos smūgio paliktame krateryje.
Ukrainos karys stovi haubicos smūgio paliktame krateryje. / „Twitter“ nuotr.

Pagal Minske pasirašytą taikos susitarimą visa ginkluotė, kurios kalibras viršija 100 milimetrų turi būti atitraukta nuo 25 iki 70 kilometrų nuo fronto linijos, priklausomai nuo jos galingumo.

Ukrainos pajėgų „Dniepr-1“ bataliono karių pateikti įrodymai patvirtina, kad separatistai nebesilaiko paliaubų sąlygų. „Jie naudoja tankus, 152 milimetrų savaeigius ginklus, 120 ir 82 milimetrų minosvaidžius, kad mus apšaudytų“, – teigė vienas Ukrainos karys.

„Dniepr-1“ bataliono karys Koba taip pat patvirtino, kad naudojama 152 mm kalibro ginkluotė, o Dmytro Isajevas tikino, kad šaudoma iš minosvaidžių, pripildytų napalmu.

Pasak jo, „Grad“ sistemos naudojamos apšaudyti Ukrainos pajėgoms, įsitvirtinusioms šalia Donecko oro uosto, iš kurio šios buvo išstumtos gruodžio mėnesio mūšių metu.

Apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos atstovas Eduardas Basurinas tokius kaltinimus vadino nesąmonėmis. „Negaliu komentuoti tokių niekų“, – teigė jis, pridurdamas, kad ESBO stebėtojai nefiksavo šaudymo iš 152 mm haubicų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius