Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV planuoja siųsti daugiau karių į Rusijos bombarduojamą Siriją

Jungtinės Valstijos gali pasiųsti daugiau karių į Siriją, jeigu Vašingtonas ras pajėgių vietos partnerių kovoje prieš džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS), sekmadienį paskelbtame interviu pareiškė gynybos sekretorius Ashtonas Carteris.
JAV kariai
JAV kariai / KAM nuotr.

Šiuos komentarus A. Carteris išsakė televizijai „ABC News“ praėjus maždaug savaitei po to, kai Baltieji rūmai paskelbė pasiuntę „mažiau negu 50“ specialiųjų operacijų karių į karo krečiamos Sirijos šiaurę, mėgindami sustiprinti pajėgas, kovojančias su IS.

„Kad pergalė būtų įtvirtinta, reikia, jog dalyvautų vietos pajėgos, kurios galėtų palaikyti taiką po to, kai padedame joms iškovoti ją“, – sakė A. Carteris interviu, kuris buvo įrašytas JAV lėktuvnešyje „USS Theodore Roosevelt“, plaukiojančiame Pietų Kinijos jūroje.

„Dabar jų sunku rasti Irake ir Sirijoje“, – sakė Pentagono vadovas savaitės įvykių apžvalgos laidai „This Week“.

„Jeigu surasime papildomų grupių, kurios nori kautis su ISIL ir yra pajėgios bei motyvuotos, nuveiksime daugiau. Prezidentas Barackas Obama išreiškė norą nuveikti daugiau, o aš tikrai esu pasiruošęs rekomenduoti jam taip ir daryti, bet reikia turėti veiksmingas vietos pajėgas. Tai raktas į tvarią pergalę“, – aiškino A. Carteris.

Paklaustas, ar tai gali reikšti, kad į Siriją bus pasiųsta daugiau amerikiečių karių, A. Carteris atsakė: „Neabejotinai.“

B. Obamos leidimas pirmąkart pasiųsti ilgesniam laikui į Siriją JAV karius žymėjo politikos posūkį po ilgai trukusio vengimo dislokuoti antžemines pajėgas karo nuniokotoje šalyje, kur nuo 2011 metų kovo žuvo per 250 tūkst. žmonių.

Manoma, kad anksčiau JAV ginkluotųjų pajėgų nariai vykdydavo slaptas misijas Sirijoje, bet jie nebuvo ten nuolat dislokuojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius