Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV specialiųjų pajėgų kariai: po pasaulį pasklidę bebaimiai kovotojai

JAV specialiųjų pajėgų kariai. Tai žmonės, kurie gali prisėlinti prie jūsų, o jūs to net nepajusite. Jie gali išgyventi pačioje nykiausioje vietoje ir jiems pakaks, pavyzdžiui, maitintis gyvatės mėsa.
JAV specialiųjų pajėgų karys
JAV specialiųjų pajėgų karys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie šiuos karius sklando daug gandų. „Business Insider“ siūlo iš arčiau pažvelgti į šiuos elitinius karius į jų kasdienybę.

JAV specialiųjų pajėgų kariai dar kitaip vadinami „žaliosiomis beretėmis“ (Green Berets – angl.). Net ir vykdydami misijas šie kariai treniruojasi ir tai daro bent kartą per dieną. Tik po treniruočių jiems leidžiama atsipūsti – mėgautis futbolu arba ant laužo keptu maistu.

Labai svarbu yra tai, kad šie kariai yra ne tik pajėgūs kovotojai, bet ir puikūs instruktoriai. „Žaliosios beretės“ išsibarsčiusios po pasaulį – dažnai po JAV draugiškas šalis, kuriose vietinius gyventojus moko, kaip reikia kovoti su priešu.

Skaičiuojama, kad JAV specialiųjų pajėgų kariai kiekvieną dieną misijas vykdo apie 90 šalių. Vien per šiuos metus „žaliosios beretės“ apsilankė 135 skirtingose šalyse. Tai rodo, koks didelis krūvis tenka šiems kariams, nes dar prie aštuonerius metus jie kasmet misijas vykdydavo tik 60 pasaulio šalių.

Vykdant tiek misijų niekas nesistebi, kad JAV specialiųjų pajėgų kariai moka daug užsienio kalbų. Viskas prasideda dar nuo studijų, kurių metu būsimieji kariai jau žino pasaulio regioną, kuriame tarnaus ateityje. Tai žinodami jie mokosi ir tam tikros užsienio kalbos, kad ateityje galėtų susikalbėti su vietiniais gyventojais ir sėkmingiau vykdyti misijas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV specialiųjų pajėgų kariai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV specialiųjų pajėgų kariai

Patikėsite tuo ar ne, tačiau vien baigus vidurinę mokyklą galima tapti specialiųjų pajėgų kariu. Visgi iš pradžių jūs būsite kandidatu, o jei sugebėsite išlaikyti testus – tapsite elitiniu kariu. Jei tai nepavyks – liksite eilinis.

Taip buvo ne visada. Anksčiau specialiųjų pajėgų kariu buvo galima tapti tik vyresniems kariams, kurie buvo sukaupę didelę patirtį misijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius