Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kariūnai sėkmingai baigė bazinį parašiutininko rengimo kursą

Balandžio mėnesį Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykloje ( LKM) vyko trijų savaičių bazinis parašiutininko rengimo kursas, kurį sėkmingai baigė 50 Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos III kurso kariūnų.
Kariai lipa į lėktuvą
Kariai lipa į lėktuvą

Kurso tikslas – parengti Lietuvos kariuomenei karius, gebančius atlikti nesudėtingus priverstinio parašiuto skleidimo šuolius naudojant desantinius parašiutus.

Kariūnai pratybų metu buvo mokomi judėjimo aerodrome ir saugaus elgesio taisyklių, pagrindinių ir atsarginių desantinių parašiutų veikimo principų, parašiuto surinkimo ir transportavimo, parašiutininko veiksmų šuolio metu, ginklo ir krovinio paruošimo ir tvirtinimo, teorinių žinių ir priverstinio parašiuto skleidimo šuolių, vykdė po 3 priverstinio parašiuto skleidimo šuolius.

Kursą sėkmingai baigusiems kariūnams buvo įteikti baigimo pažymėjimai ir ženklai „Parašiutininko sparnai“.

„Sveikinu visus, sėkmingai baigusius Parašiutinio rengimo kursą. Tai dar vienas rimtas išbandymas karininkui, kuris visose situacijose turi išlikti ramus ir būti užtikrintas savo veiksmais. Linkiu visiems sėkmės tolesnėje tarnyboje“ – palinkėjo LKM Parašiutinio rengimo centro viršininkas majoras Audriaus Miečius, atlikęs daugiau kaip 7 tūkstančių šuolių parašiutu.

Karys leidžiasi lėktuvu
Karys leidžiasi lėktuvu

Kursą organizavo LKM Parašiutinio rengimo centro instruktoriai. LKM Parašiutinio rengimo centre rengiami parašiutininkai Lietuvos kariuomenei. Kariai mokomi priverstinio parašiuto skleidimo arba desantinių ir laisvojo kritimo taktinių šuolių. Karius parašiutinių šuolių moko ypač patyrę instruktoriai, kurie yra atlikę ne vieną tūkstantį šuolių.

Parašiutinio rengimo centro specialistai taip pat atlieka visų Lietuvos kariuomenės parašiutų būtiną techninę priežiūrą, montavimą ir remontą, dalyvauja vietos ir tarptautinėse varžybose. Aukštą Lietuvos instruktorių parengimo lygį rodo sukaupta patirtis ir pasiekti sportiniai rezultatai. Nuo 1991 m. Lietuvos kariuomenės parašiutininkai tris kartus tapo tarptautinių pasaulio kariškių turnyrų (CISM) nugalėtojais, septynis kartus iškovojo antrąją ir trečiąją vietas. Dalyvavo dvejose Pasaulio Oro žaidynėse ir daugiau kaip 14-oje Pasaulio čempionatų ir pasaulio taurių varžybose. Šiandien Parašiutinio rengimo centro kariai-instruktoriai sudaro ir Lietuvos nacionalinės parašiutų sporto rinktinės pagrindą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius