Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kariuomenės vadas ir politikai vyks stebėti NATO pratybų Viduržemio jūroje

Kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas, krašto apsaugos viceministras Antanas Valys, kiti kariuomenės atstovai antradienį išvyksta stebėti NATO pratybų „Trident Juncture 2015“ (liet. „Trišakė Jungtis“).
Pratybos su Belgijos ir Liuksemburgo kariais
Karinės pratybos / KAM nuotr.

Trijų dienų išvykoje jie lankysis Ispanijoje, kur stebės parodomąją operaciją, kurioje dalyvaus sausumos ir oro pajėgų elementai. Kartu su Kariuomenės atstovais stebėti pratybų vyksta ir keli Seimo nariai – Eduardas Šablinskas ir Vytautas Matulevičius.

Kitoje operacijoje, kurią delegacija stebės Portugalijoje, dalyvaus jūrų pajėgos.

Spalio 3 – lapkričio 6 dienomis vykstančios NATO pratybos „Trident Juncture 2015“ yra didžiausios nuo 2002 metų.

Spalio 3 – lapkričio 6 dienomis vykstančios NATO pratybos „Trident Juncture 2015“ yra didžiausios nuo 2002 metų. Šių pratybų metu operacijas sausumoje, jūroje ir ore vykdo daugiau nei 36 tūkst. karių iš daugiau nei 30 NATO ir partnerių šalių.

Sausumos pajėgų komponento pratybų dalyje Ispanijoje treniruojasi apie 200 Lietuvos sausumos pajėgų karių su beveik 50 vienetų karinės technikos, jie priskirti Baltijos batalionui. Lietuva pratyboms taip pat yra skyrusi logistikos specialistus, karo policininkus ir medikus.

Pirmą kartą pratybose „Trident Juncture“ dalyvauja ir priešmininės kovos laivas M53 „Skalvis“. Jis atlieka jūrinių minų paieškos ir nukenksminimo operacijas. Laivo įgulą sudaro 45 Lietuvos kariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius