Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas: Krymas okupuotas, dabar bandoma įteisinti jo aneksiją

Krymas de facto jau okupuotas Rusijos kariuomenės ir dabar bandoma įteisinti šio krašto aneksiją, prijungimą prie Rusijos, sako šiuo metu Simferopolyje esantis Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas.
Petras Vaitiekūnas
Petras Vaitiekūnas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Kraštas yra galutinai okupuotas ir artimiausiu metu įvyks jo aneksija. Kokia bus tos aneksijos forma – dar atviras klausimas. Ji gali būti kruvina, bet gali būti ir iš paviršiaus rami“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė P.Vaitiekūnas.

Anot diplomato, visai gali būti, kad Kryme bus bandoma surengti kruviną provokaciją ir tada tos „neatpažįstamos“ ginkluotos pajėgos čia pasirodys kaip Rusijos kariuomenė, kurios neva „nutrauks kraujo praliejimą“.

Anot diplomato, visai gali būti, kad Kryme bus bandoma surengti kruviną provokaciją ir tada tos „neatpažįstamos“ ginkluotos pajėgos čia pasirodys kaip Rusijos pajėgos, kurios neva „nutrauks kraujo praliejimą“

„Tai vienas scenarijus, kuriam iš esmės jau pasirengta. Tokiam scenarijui, be abejo, bus diriguojama iš Rusijos. Gali būti, kad Rusijos armija išnirs oficialiai neva padėti dabartinei Krymo vadinamajai valdžiai palaikyti tvarką. Rusai būtų oficialiai pakviesti ir įforminti kaip jau parama vietos valdžiai. Bet be provokacinio kraujo liejimo. Kurį scenarijų pasirinks Vladimiras Putinas, tebėra atviras klausimas“, – kalbėjo Lietuvos ambasadorius Ukrainoje.

Lietuvos verslininkų, dirbančių Kryme, pasak P.Vaitiekūno, geriau dabar neminėti, neliesti, „kad jų neišdaužytų, neišvarytų, šiurkščiai su jais nepasielgtų“.

„Jeigu bus pasirinktas vadinamasis bekraujis aneksijos būdas, dabartinė Krymo valdžia, matyt, nenorės, kad verslas iš čia išeitų“, – teigė diplomatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius