Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos sienos apsaugai gali būti perkama rusiška technika

Tuo metu, kai Lietuva rengiasi atremti grėsmes iš Rusijos, Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) nusprendė, kad Lietuvos sieną turi saugoti rusiška technika.
Pasienio ruože
Pasienio ruože / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, kai buvo paskelbtas konkursas, kas aprūpins mobiliaisiais seisminiais davikliais Purvėnų ir Druskininkų pasienio užkardas, jo sąlygos buvo surašytos taip, kad laimėtų bendrovė „Telekonta“, kuri ketina įdiegti Rusijos firmos „Polus-ST“ daviklius.

Pasak dienraščio, Purvėnų ir Druskininkų pasienio užkardos – ne vienintelės, kuriose gali būti sumontuota rusiška aparatūra. Praėjusiais metais tokio tipo sienos stebėjimo sistema buvo pradėta naudoti Lavoriškių, Gintaro Žagunio ir Padvarionių užkardose. Tada šią aparatūrą įdiegė konkursą laimėjusi bendrovė „Fima“.

Montuojant daviklius paaiškėjo, kad šie jie gaminami Rusijoje, bendrovėje „Polus-ST“, o vėliau siunčiami į Slovakiją.

Kaip rašo „Lietuvos rytas“, montuojant daviklius paaiškėjo, kad šie jie gaminami Rusijoje, bendrovėje „Polus-ST“, o vėliau siunčiami į Slovakiją. Čia perklijuojamos etiketės ir įranga jau parduodama kaip europietiška, to esą nežinojo ir daviklius tiekiančios lietuvių firmos atstovai. Viskas išaiškėjo, kai diegiant daviklius ėmė strigti darbai ir pagalbai buvo pakviesti Slovakijos atstovai - šie konsultacijų ėmė skambinti į Rusiją.

Praėjusių metų pabaigoje Rusijos federalinė saugumo tarnyba suteikė licenciją „Polus-ST“ iki 2019 metų atlikti slaptųjų tarnybų kontroliuojamus darbus, susijusius su valstybės paslaptimis.

Pasak dienraščio, kompiuterių specialistai teigė, jog pagrindinis įdiegtų daviklių pavojus – kad jie valdomi per atstumą, ir gamintojai esą galės visiškai kontroliuoti daviklių teikiamą informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius