Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Linas Linkevičius: vyksta Rusijos agresija, Ukrainai reikia karinės paramos

Rusijai pradėjus karinę agresiją, Vakarai turi svarstyti karinės paramos suteikimą Ukrainai, ketvirtadienį pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Iš tos informacijos, kurią gauname, aiškėja, kad vyksta agresija ir nepaskelbtas karas. Nors visa tai neigiama, daugėja informacijos iš įvairių šaltinių, taip pat iš NATO žvalgybos“, – BNS sakė ministras.

Pasak L.Linkevičiaus, be paramos Ukrainos kariuomenei labai sudėtinga atremti agresiją iš išorės.

„Ukrainiečiams reikalinga ir humanitarinė parama, kurią teikiame ir mes, ir ekonominė parama. Manau, kad ir karinė parama turėtų būti svarstoma“, – kalbėjo ministras.

„Raginimai nutraukti ugnį šitoje situacijoje, kai siena nesaugi, kai teroristų grupuotės toliau remiamos ginklais, amunicija, sunkiąja technika, neduos rezultatų“, – pridūrė L.Linkevičius.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija anksčiau ketvirtadienį įvykius Ukrainoje pavadino „akivaizdžia karine Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų invazija į Ukrainos teritoriją“ ir paragino sušaukti Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį.

„Tikiuosi, kad ir mūsų kolegos pagaliau suvoks, kas vyksta, nes laikas reikalauja reaguoti greitai ir reaguoti visose institucijose, pirmiausia JT Saugumo Taryboje, taip pat ir kitose organizacijose“, – BNS sakė L.Linkevičius.

Oficialusis Kijevas ketvirtadienį paskelbė, kad Rusijos kariai užėmė strategiškai svarbų pasienio miestą šalies pietryčiuose prie Azovo jūros, kuriame tebesitęsia įnirtingi susirėmimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius