-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nadios Savčenko advokatas: tik su lašine ji neišgyvens

Maskvos Basmano rajono teismas pratęsė ukrainiečių pilotės Nadios Savčenko, kuri kaltinama prisidėjusi prie dviejų rusų žurnalistų nužudymo, suėmimą iki gegužės 13 dienos.
Nadia Savčenko
Nadia Savčenko / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos judėjimo „Už žmogaus teises“ lyderis Levas Ponomariovas išreiškė nerimą dėl bado streiką tęsiančios Ukrainos karinių oro pajėgų lakūnės sveikatos būklės.

„Atsižvelgiant į tai, kad ji badauja, yra atsidūrusi ant slenksčio tarp gyvenimo ir mirties, sprendimas pratęsti areštą man atrodo nehumaniškas“, – antradienį sakė L.Ponomariovas.

Bado streiką N.Savičenko pradėjo gruodžio 12 dieną.

„Yra tikimybė, kad iki arešto pabaigos ji neišgyvens. Lašinė neišlaikys jos gyvos dar tris mėnesius, daugiausia – pusantro ar du“, – mano jos advokatas.

Yra tikimybė, kad iki arešto pabaigos ji neišgyvens.

Kaip nurodoma BBC tinklalapyje, gynyba prašė skirti jau du mėnesius badaujančiai N.Savčenko namų areštą.

N.Savčenko advokatas Ilja Novikovas sakė, kad jo ginamoji gali neišgyventi iki kito posėdžio, jeigu toliau tęs bado streiką. Pati N.Savčenko pareiškė neketinanti jo nutraukti, kol nebus sugrąžinta į Ukrainą.

Rusijos federalinis Tyrimų komitetas, tiesiogiai pavaldus prezidentui Vladimirui Putinui, kaltina N.Savčenko, kad ji teikusi koordinates vienam apšaudymui iš minosvaidžių Rytų Ukrainoje, per kurį žuvo tie du Rusijos žurnalistai, ir neteisėtu Rusijos sienos kirtimu.

N.Savčenko advokatai mano, kad priimdamas sprendimą teismas neatsižvelgė nė į vieną iš jų pateiktų argumentų, todėl ketina jį apskųsti, pareiškė ukrainietės gynėjas Nikolajus Polozovas.

„Mūsų netenkina šiandieninis teismo sprendimas, skųsime jį Maskvos miesto teismui. Be to, greitai čia, Basmano teisme, bus nagrinėjami keli mūsų skundai dėl tyrimo, susijusio su Nadijos Savčenko, veiksmų“, – sakė N.Polozovas.

Pasak kito kalinamosios advokato Marko Feigino, gynybos argumentai „niekaip neatsispindi teismo nutartyje“.

Be to, ukrainiečių pilotės ir Ukrainos parlamento narės gynyba ketina kreiptis į Generalinę prokuratūrą dėl suimtąją į teismą atlydėjusio konvojaus viršininko veiksmų..

„Konvojui skirtose patalpose jo viršininkas Aliochinas pareiškė, kad ji nekalbėtų su jais „stuobrių kalba“. Dėl jo bus pateiktas pareiškimas Generalinei prokuratūrai dėl Nadijos Savčenko įžeidimo nacionaliniu ir kalbiniu pagrindu“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė jos advokatas N.Polozovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius