Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paaiškėjo, kokią „humanitarinę“ pagalbą iš tiesų rusai gabena į Ukrainą

Rusijos nepaprastųjų situacijos ministerijos į Donecką ir Luhanską sekmadienį pristatyta „humanitarinė“ pagalba visai nėra humanitarinė. Apie tai pranešė Ukrainos pasieniečiai.
Rusijos humanitarinės pagalba atvyko į Ukraina
Rusijos humanitarinės pagalba atvyko į Ukraina / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip skelbia portalas Tvrain.ru, sekmadienio rytą per pasienio kontrolės postus į Ukrainą įvažiavo 176 transporto priemonės esą gabenančios humanitarinę pagalbą, nors Rusija anksčiau buvo skelbusi apie 150 sunkvežimių.

Didžiojoje dalyje jų – ne humanitarinės pagalbos turinys: 41 transporto priemonėje – tepalai, dviejuose sunkvežimiuose – popieriaus rulonai, viename – neaiškaus turinio atspausdinti popieriaus lapai.

Anksčiau pranešta, kad Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija informavo, kad 90 sunkvežimių į Donecką gabens daugiau kaip 900 tonų humanitarinės pagalbos (maisto, medikamentų, statybinių medžiagų, vadovėlių ir mokymosi priemonių mokiniams). Kitas 900 tonų „humanitarinis“ krovinys turėjo būti pristatytas į Luhanską.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius