Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per savaitę NATO naikintuvai į Rusijos orlaivius reagavo keturis kartus

Praeitą savaitę Baltijos valstybių oro erdvę Šiauliuose saugantys NATO oro policijos naikintuvai kilo keturis kartus atpažinti ir palydėti prie šalies sienos skrendančius Rusijos federacijos karinius orlaiviius.
Naikintuvai „Eurofighter Typhoon“
Naikintuvai „Eurofighter Typhoon“ / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Kaip informuoja Krašto apsaugos ministerija, birželio 8 d. Baltijos valstybių oro erdvę saugantys NATO oro policijos naikintuvai Šiauliuose kilo 1 kartą, identifikuotas ir palydėtas karinis naikintuvas SU-27, kuris vykdė skrydį prie Baltijos valstybių sienų virš neutralių vandenų iš Kaliningrado srities į žemyninę Rusijos Federacijos dalį be iš anksto derinto plano, be automatinio atsakiklio, radijo ryšio nepalaikė.

Birželio 9 d. NATO oro policijos naikintuvai iš Šiaulių kilo atpažinti ir palydėti RF karinį orlaivį IL-20. Orlaivis skrido virš neutralių vandenų Baltijos jūroje iš Kaliningrado į Rusijos Federacijos žemyninę dalį, skrydį vykdė be plano, su išjungtais atsakikliais, radijo ryšio nepalaikė.

Birželio  11 d. NATO oro policijos naikintuvai Šiauliuose kilo 1 kartą, identifikuotas ir palydėtas karinis naikintuvas SU-24, kuris vykdė skrydį prie Baltijos valstybių sienų virš neutralių vandenų iš Kaliningrado srities į žemyninę Rusijos Federacijos dalį pagal iš anksto suderintą planą, be automatinio atsakiklio, radijo ryšį palaikė.

Birželio  13 d. NATO oro policijos naikintuvai Šiauliuose kilo 1 kartą, identifikuotas ir palydėtas karinis naikintuvas SU-27, kuris vykdė skrydį prie Baltijos valstybių sienų virš neutralių vandenų iš Kaliningrado srities į žemyninę Rusijos Federacijos dalį be iš anksto suderinto plano, be automatinio atsakiklio, radijo ryšio nepalaikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius