Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po naujausio Kinijos 5-os kartos naikintuvo J-31 bandomojo skrydžio – palyginimai su JAV naikintuvu F-35

Kinai tęsia naujausio ir jau antrojo 5-os kartos reaktyvinio naikintuvo J-31 bandomuosius skrydžius. J-31 ilgis – apie 17 metrų, bendras sparnų ilgis – 11,5 metro, o dydžiu ir forma jis labai panašus į amerikietišką analogą F-35.
Naikintuvas J-31
Naikintuvas J-31 / Youtube.com stopkadras

Tiesa, J-31 yra mažesnis už F-22, PAK-FA ar kinišką pirmtaką J-20. Antrojo 5-os kartos kinų naikintuvo modelis viešai buvo pristatytas dar 2012 m. Zhuhai aviacijos parodoje.

Kinų karinėse oro pajėgose šis titano paukštis tarnaus su gausia J-20 flotile. Labai tikėtina, kad šie lėktuvai tūps ant būsimų Kinijos lėktuvnešių denių. Panašu, kad pirmuoju šių naikintuvų importuotoju gali tapti Pakistanas: Islambadas taip tikisi sudaryti atsvarą rusiškais „stealth“ tipo FGFA naikintuvais disponuojančiai Indijai.

J-31 įdiegta nemažai naikintuvo J-19 technologijų – pastarasis yra nepavykęs pirmasis kiniško 5-os kartos naikintuvo blynas, kurį pakeitė J-20. J-31 nuo 2012 m. rudens atliko mažiausiai 6 bandomuosius skrydžius. Akivaizdu, kad šis naikintuvas nuo žiniasklaidos slepiamas ne taip, kaip jo pirmtakai.

J-31 varo rusiški reaktyviniai varikliai RD-33, kurie yra mažesni už amerikietiško analogo F-35 variklius ir naudoja mažiau degalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius