Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusija planuoja atidaryti antrą karinę bazę Sirijoje

Rusija planuoja pradėti naudotis dar vienu kariniu oro uostu į rytus nuo Homso, Sirijoje, praneša tinklapis „Araby al-Jadeed“.

Naujos karinės bazės atidarymas reikštų, kad papildomai į Siriją būtų permesta iki šimto naujų karinių lėktuvų bei tūkstantis karių bei karo instruktorių. Šie kariai ne tik užtikrintų al Šarajato oro uosto saugumą Homse, bet ir dalyvautų kai kuriuose susirėmimuose.

Sirijoje bus dislokuoti ir Su-34 naikintuvai, skirti atakuoti priešą ore. Jie apginkluoti raketomis „oras-oras“.

Pranešama, kad inžinieriai al Šarajato oro uoste jau pradėjo nusileidimo tako ilginimo darbus. Rusija šiuo metu turi 37 karo lėktuvus, dislokuotus Latakijos oro bazėje.

Prie rusų karių prisijungtų ir Sirijos, Irano bei Irako kariai. Taip pat į koaliciją įtraukta ir teroristine pripažįstama Libano „Hizballah“ grupuotė.

Neoficialiai duomenimis, šios karinės pajėgos turėtų atsiimti gegužės mėnesį Basharo al Assado režimo prarastą senovinį Pamyros miestą, kurį užgrobė „Islamo valstybės“ džihadistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius