-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos bombonešius prie Kornvalio buvo priversti palydėti britų naikintuvai „Typhoon“

Karališkųjų Didžiosios Britanijos oro pajėgų naikintuvai „Typhoon“ kilo palydėti dviejų Rusijos bombonešių, įskridusių į tarptautinę oro erdvę prie Kornvalio, praneša Gynybos ministerija.
Britų naikintuvas „Typhoon“
Britų naikintuvas „Typhoon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos „Medved“ tipo bombonešiai patikrino Didžiosios Britanijos karinių oro pajėgų budrumą praėjus vos dienai po to, kai šalies gynybos ministras Michaelis Fallonas pareiškė, jog NATO ruošiasi atremti galimus Rusijos agresorių išpuolius Baltijos šalyse.

Rusija gali panaudoti prieš Baltijos šalis taktiką, kurią ji taiko padėčiai Ukrainoje destabilizuoti, perspėja Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Michaelas Fallonas.

Sekretorius sakė, kad NATO turi būti pasiruošusi bet kokio pavidalo Rusijos agresijai, ir perspėjo dėl „realaus ir esamo pavojaus“ Baltijos šalims – Lietuvai, Latvijai ir Estijai, kurios yra Aljanso ir euro zonos narės.

„NATO turi būti pasiruošusi bet kokiai agresijai iš Rusijos pusės – kad ir kokia ji būtų. NATO ruošiasi“, – sakė M.Fallonas žurnalistams, lydėjusiems jį per kelionę į Siera Leonę.

„Man neramu dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino, – gynybos sekretoriaus žodžius trečiadienį citavo dienraštis „The Times“. – Man neramu dėl jo spaudimo Baltijos šalims, kaip jis bando NATO.“

Komentaruose, kuriuos taip pat citavo dienraštis „The Daily Telegraph“, M.Fallonas išsakė nuomonę, kad egzistuoja „labai realus ir esamas pavojus“, jog Rusija gali panaudoti prieš Baltijos valstybes tokius pačius slapto karo metodus, kuriuos, kaip yra kaltinama, ji naudoja Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius