Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu: „NATO pratybos yra nukreiptos prieš Rusiją“

Prieš specialią Vladimiro Putino spaudos konferenciją, kurioje tiesiogiai bus atsakinėjama į atrinktus Rusijos gyventojų klausimu, Maskvoje surengta ir tarptautinė saugumo konferencija, kurioje kalbėjo Rusijos gynybos, užsienio reikalų ministrai ir kiti svarbūs valstybės asmenys.
Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu
Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pabrėžė, kad JAV pati griauna pasaulio saugumo architektūrą. „Suaktyvėję NATO pratybos prie rytinių sienų ir Arkties regione yra nukreiptos prieš Rusiją“, – tikino S.Šoigu.

Jis pabrėžė, kad šiuo metu Rusija sunkiai gali kalbėtis su Vakarais gynybos klausimais. S.Šoigu teigimu, Vakarų partneriai nereagavo ir į Rusijos perspėjimus apie galimą terorizmo pavojų, todėl sulaukė išpuolių Prancūzijoje, Danijoje ir kitur.

Be to, Rusijos gynybos ministras patikino, kad Rusija niekada neketino priskirti Antrojo pasaulinio karo pergalių tik savo pusei, tad Vakarų valstybių lyderių priešiškumas gegužės 9-osios šventei Maskvoje jam nėra suprantamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius