-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos kerštas – raketų kruša Sirijos Idlibo ir Alepo provincijoms

Iš federalinio saugumo tarnybos (FST) vadovo išgirdęs, kad Egipte nukritusio lėktuvo katastrofos priežastis yra teroro aktas, Vladimiras Putinas pažadėjo kerštą. Panašu, kad pažadas bus pildomas greitai.

Naujienų agentūra „Associated Press“ skelbia, kad Rusijos gynybos ministerija patvirtino informaciją apie naujus ir intensyvius bombardavimus Sirijos Alepo ir Idlibo provincijose.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu taip pat informavo V.Putiną, kad smūgiai suduoti ir Rakos bei Der-ez-Zoro miestams, kuriuose įsitvirtinusios „Islamo valstybės“ vadavietės. Būtent ši teroristinė organizacija prisiėmė atsakomybę dėl lainerio A321 sprogdinimo virš Sinajaus Egipte. Katastrofos metu žuvo 217 keleivių ir 7 įgulos nariai.

S.Šoigu teigimu, taikinius atakavo Rusijos Tu-160 ir Tu-95 karo lėktuvai. Kai kurie ekspertai pastebi, kad žinių apie šių lėktuvų dislokavimą Sirijoje iki šiol nebuvo.

Patvirtino ir JAV

„Mes žinome, kad per kelias pastarąsias valandas Rusijos aviacija įvykdė Rakoje daug smūgių, galbūt ir jūrinėmis sparnuotosiomis raketomis, ir tolimaisiais bombonešiais“, – sakė JAV pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

„Nors mes nekoordinuojame misijos ir nebendradarbiaujame su Rusija dėl jos veiksmų Sirijoje, galiu patvirtinti, kad rusai tikrai mus įspėjo iš anksto, dar prieš pradėdami šiuos smūgius, per Koalicijos jungtinių oro operacijų centrą Katare, kaip to reikalauja spalį suderinti saugumo protokolai“, – sakė pareigūnas.

„Šie smūgiai neturi poveikio koalicijos operacijoms, ir mes dėl jų nenutraukėme nė vienos misijos“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius