Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų „Kanal 5“ gąsdina: tankai į Varšuvą nuvyktų per parą, Vilnius – ranka pasiekiamas

„Nuo Maskvos iki Lenkijos sostinės tėra 1,3 tūkst. km. Tankai T-90 pasiektų Varšuvos priemiestį mažiau nei per parą nuo išvažiavimo“, – tokie žodžiai nuskambėjo Rusijos televizijos „Kanal 5“ reportaže, kuriame eilinį kartą piktinamasi Lenkijos planais surengti Antrojo pasaulinio karo pabaigos 70-mečio iškilmes. Neva ironiškame tekste nuskamba ir Vilniaus vardas – esą iki jo dar arčiau nei Varšuvos, Berlyno ar Londono.
Pergalės dienos karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje
Pergalės dienos karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos televizija „Kanal 5“ parodė reportažą, kuriame siūlo perkelti Pergalės dienos paradą į kurią nors kitą sostinę, o ne rengti Maskvoje. „Varšuva? Per daug paprasta. Iš Maskvos iki Lenkijos sostinės tėra 1,3 tūkst. km. Tankai T-90 pasiektų Varšuvos priemiestį mažiau nei per parą nuo išvažiavimo“, – kalba reporteris, o tuo metu ekrane rodoma, kaip žemėlapyje iš Maskvos piešiamos raudonos strėlės į Varšuvą. Priduriama, kad desantininkams pasiekti Varšuvą iš viso prireiktų vos kelių valandų, tad jie dar parepetuoti spėtų.

Rusijos kariuomenė seniai buvo Berlyne, tęsiama reportaže, o juk šiuolaikinei kariuomenei 1800 km nėra didelis atstumas. „Be to, daug Rusijos karininkų neblogai pažįsta Vokietiją, tai net žemėlapių neprireiks. Svarbiausia, kad automatiškai neužimtų mūsų karinių miestelių, kurie susijungus Vokietijoms tapo jų nuosavybe“, – toliau „šmaikštauja“ rusų reporteris.

Praha, Helsinkis, Vilnius, Talinas, Ryga – iš viso čia pat, Rusijos kariuomenė pusę šių miestų ir pėsčiomis pasiektų.

„Vizitus į Londoną ir Vašingtoną reikia planuoti labai iš anksto, juolab čia nebus galima išvengti pasinaudojimo kariniu laivynu ir aviacija. Bet iki gegužės dar toli, užsakymai priimami. Mūsų armija didelė, visiems užteks, dar ir Maskvai liks“, – pabrėžia reporteris.

VIDEO: Rusijos „Kanal 5“ reportažas

Reportažas baigiamas apgailestavimu: „Gaila, kad mūsų Vakarų partneriai negalės savo akimis pamatyti „Iskander“ ir „Satana“, nes jas už Rusijos ribų galima išsiųsti tik oru.“

Šis reportažas pasirodė po to, kai Lenkijos užsienio reikalų ministras Grzegorzas Schetyna patvirtino, kad Lenkija gegužės 8 dieną planuoja Vesterplatėje rengti Antrojo pasaulinio karo pabaigos 70-mečio iškilmes. Tai įsiutino Kremlių, kuris šią progą švęs gegužės 9-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius