Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų propaganda skelbia, kad Juozas Olekas Ukrainai žada ginklų iš kariuomenės sandėlių

Lietuvos valstybės institucijos neva pažadėjo Ukrainos kariuomenei perduoti ginklus, kurie yra saugomi sandėliuose ir nereikalingi mūsų kariškiams. Tai paskelbė Rusijos portalas newsru.com, kuris remiasi su Rusijos specialiosiomis tarnybomis siejamu tinklalapiu baltnews.lt. Krašto apsaugos ministerija (KAM) šios informacijos nei patvirtino, nei paneigė.
Nato pratybos
Juozas Olekas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Iš sandėlių atiduosime viską, ko mums patiems nereikia“, – rusų portalas newsru.com cituoja žodžius, kuriuos esą pasakė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Pranešime nėra nenurodyta, kur ir kam esą buvo ištarti šie žodžiai. Teigiama, kad J.Olekas tai neva pasakė prieš pasirašydamas sutartį dėl Lietuvos ir Ukrainos karinio bendradarbiavimo. 

Portalas 15min.lt jau rašė, kad trečiadienį Kijeve krašto apsaugos ministras J.Olekas susitiko su Ukrainos gynybos ministru generolu pulkininku Stepanu Poltoraku. Jie aptarė saugumo situaciją ir galimą Lietuvos paramą, tačiau apie ginklų perdavimą kalbama nebuvo.

Per susitikimą J.Olekas sakė, kad Lietuva yra pasirengusi kitais metais organizuoti Ukrainos kariuomenės specialistų mokymus ir keistis patirtimi plečiant karių reabilitacijos sistemą. Kitąmet mūsų šalis priims lengvai sužeistus ukrainiečius į Lietuvos kariuomenės Karių reabilitacijos centrą.

Trečiadienį Kijeve krašto apsaugos ministras J.Olekas ir Ukrainos gynybos ministras S.Poltorakas aptarė saugumo situaciją ir galimą Lietuvos paramą, tačiau apie ginklų perdavimą kalbama nebuvo.

Buvo siūloma bendradarbiauti kibernetinio saugumo srityje ir rengti bendras karines pratybas. Taip pat diskutuojama apie tai, kad Baltijos ir Šiaurės šalys galėtų prisidėtų prie Ukrainos gynybos sistemos reformos.  

Portalas 15min.lt paklausė KAM, ar ministras J.Olekas išties pažadėjo Ukrainai tiekti ginkluotės dalių. 

„Lietuva  remia Ukrainą visomis įmanomomis  priemonėmis ir teisiškai leidžiamomis formomis, įskaitant karinę paramą. Konkreti paramos forma ir jos turinys bus derinama su Ukraina darbiniu lygmeniu“, – rašoma KAM atsakyme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius