Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šauliai perkalbėjo krašto apsaugos ministrą Juozą Oleką

Ketvirtadienį krašto apsaugos ministras Juozas Olekas susitiko su neseniai priesaiką davusiais naujaisiais šauliais, gerai žinomais Lietuvos verslininkais, taip pat su Lietuvos šaulių sąjungos Centro valdybos atstovais bei krašto apsaugos sistemos darbuotojais. Susitikime sutarta, kad reikia stiprinti Šaulių sąjungos organizaciją, siekiant padidinti Lietuvos gynybinius pajėgumus ir skatinant pilietinį ir patriotinį ugdymą.
Šaulių sąjunga susitiko su Juozu Oleku
Šaulių sąjunga susitiko su Juozu Oleku / KAM nuotr.

„Mūsų tikslas vienodas – Šaulių sąjungos stiprinimas ir jos gynybinės galios didinimas“, – susitikime kalbėjo J.Olekas.

Kalbėdami apie naujas LŠS įstatymo pataisas, susitikimo dalyviai nusprendė, jog įstatymo pataisomis jokiu būdu negali būti panaikinta šaulių teisė į pilietinį pasipriešinimą ir ginkluotą valstybės gynybą.

Dalyviai pažymėjo, jog dėl šaulių kovinio rengimo ir šaulių kovinių būrių teisinio reglamentavimo reikia diskusijos, todėl su šiais klausimais susijusios pataisos šiuo metu taip pat negali būti teikiamos.

Kitos LŠS įstatymo pataisos, kurios reglamentuoja galimybę Krašto apsaugos ministerijai apmokėti LŠS pilietinio ugdymo neformaliojo švietimo veiklą, Šaulių sąjungos vadovybės darbo apmokėjimo, skyrimo į pareigas tvarkas ir kt., toliau bus teikiamos svarstyti įstatymo numatyta tvarka.

Ministras patikino susitikimo dalyvius, kad įstatymo pataisos, iš LŠS įstatymo eliminuojančios sąvokas „ginkluota gynyba“ bei „pilietinis pasipriešinimas“, nebus teikiamos apskritai, o pataisos, susijusios su šaulių koviniu rengimu ir šaulių koviniais būriais, nebus teikiamos tol, kol nebus suderintos su Šaulių sąjunga.

Susitikimo metu taip pat kalbėta apie LŠS stiprinimą pasitelkiant įvairias formas, pavyzdžiui stiprinant visuomenės švietimą, didinant valstybės paramą, bendradarbiaujant su panašiomis organizacijomis užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius