Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiurpią istoriją apie Slovjanske nukryžiuotą vaiką Rusija įdėjo į skandalistės lūpas

Ukrainos Vidaus reikalų ministerija paskelbė, kad Rusijos televizija savo propagandiniam melui, esą Ukrainos kariai Slovjanske nukankino ir nukryžiavo trejų metų vaiką, pasitelkė iš Rusijos atkeliavusią ir atgal vėl pabėgusią vietinę skandalistę.
Galina Pišniak
Galina Pišniak / nuotr. iš 1tv.ru

Šiurpią istoriją Rusijos žurnalistams, kurie ją kaip tiesą paskelbė be jokių kitų įrodymų, prieš kameras papasakojo Galina Pišniak (buvusi Ostapenko), gimusi Užkarpatės Mežgorsko rajone. Pastaruoju metu ji su savo šeime gyveno Nikolajevkos kaime netoli Slovjansko, praneša naujienų agentūra „Unian“.

Ukrainos Vidaus reikalų ministerija paskelbė, kad ši moteris gerai žinoma vietos milicijai.

G.Pišniak vaizdžiai pasakojo, kaip jos akyse Slovjanską iš teroristų atsiėmę Ukrainos kariai kankino mažą vaiką ir jo motiną pagrindinėje miesto aikštėje. Vaikas esą buvo prikaltas vinimis prie skelbimų lentos, o jo motina pririšta prie tanko. Jokių įrodymų nebuvo pateikta.

Vėliau ukrainiečių žurnalistų kalbinti Slovjansko gyventojai sakė nieko nepanašaus nei matę, nei girdėję.

Šių metų kovą ši moteris du kartus kreipėsi į miliciją: pirmą kartą ji skundėsi, kad ją sumušė vyras, o antrą kartą – kad vyras paėmė jos pasą ir neatiduoda.

„Milicija nustatė, kas yra ši moteris. 2010 ji milicijai įteikė pareiškimą, kad 16-metė dukra iš jos pavogė pinigus. Šių metų kovą ši moteris du kartus kreipėsi į miliciją: pirmą kartą ji skundėsi, kad ją sumušė vyras, o antrą kartą – kad vyras paėmė jos pasą ir neatiduoda“, – pranešė pareigūnai,

Vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenko pabrėžė, kad ši moteris yra tik „dalis tos grandiozinės aferos, kurią vykdo Rusijos Federacija“.

„Panašių siužetų priežastis yra ta, kad Rusijai tapo sunku verbuoti samdinius, kurie kariautų Ukrainoje. Tam, kad tokių samdinių būtų daugiau, kuriami tokie siužetai, kurie, šių baisių provokacijų autorių manymu, turėtų sukelti neapykantą Ukrainai, jos piliečiams ir drauge leisti surinkti kuo daugiau samdinių nuo Kaliningrado iki Vladivostoko“, – pareiškė A.Geraščenko.

Rusijos žiniasklaida nuolat demonizuoja Ukrainos karius ir kaltina juos nebūtais nusikaltimais.

Rusijos valstybinės televizijos parodytas vaizdo siužetas sukėlė pasipiktinimą ne tik Ukrainoje, bet ir Rusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius