-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikytas teroristų talkininkas: Mariupolio apšaudymą rengė Rusijos karininkai

Sekmadienį sulaikytas vienas iš atakos prieš Mariupolio gyventojus organizatorių apklausos metu prisipažino, kad duomenis dėl taikinių jis perdavė Rusijos karininkui, kuris ir organizavo apšaudymą, skelbia unian.net.
Mariupolis
Mariupolis / „Scanpix“/AP nuotr.

Sekmadienį pranešta, kad sulaikytas teroristų atakos Mariupolyje organizatorius – buvęs teisėsaugos pareigūnas Valerijus Kirsanovas, dabar vadinamas pravarde „Smogikas“. Jis – ukrainietis, jo motina gyvena Mariupolyje. Dar praėjusiais metais jis dirbo kelių policininku. 

Apklausos metu V.Kirsanovas prisipažino, kad ataką vykdė Rusijos kariškiai. Apie tai informavo Ukrainos Saugumo tarnybos atstovas Valentinas Nalivaičenko. 

Paskelbtame apklausos vaizdo įraše sulaikytas atakų koordinatorius teigia, kad perdavė taikinių, į kuriuos reikia smogti, koordinates „Google“ žemėlapyje Rusijos piliečiui pravarde „Pepel“. Į šiuos taikinius vėliau smogė Rusijos kariuomenė. 

„Pepel“ yra Rusijos armijos karininkas, ten jis vadovauja artilerijos batalionui.

„Pepel“ yra Rusijos armijos karininkas, ten jis vadovauja artilerijos batalionui“, – apklausos metu sakė V.Kirsanovas. 

Saugumo tarnybos atstovas pažymėjo, kad iš viso buvo duoti penki įsakymai dėl Mariupolio apšaudymo. V.Nalivaičenka sakė, kad po Mariupolio apšaudymo Rusijos kariuomenė iš Markino kaimo patraukė keturias „Grad“ sistemas ir minosvaidį „Tiulpan“, nes gavo informacijos, kad į vietą, iš kurios vyko šaudymas, atvyksta Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos atstovai. 

Ukrainos pareigūnai taip pat informavo, kad perėmus pokalbį nustatyta, jog komunikacija tarp teroristų ir Rusijos kariškių vyko su palydoviniu ryšiu „Belozior“ – tokios priemonės prieinamos išskirtinai Rusijos kariuomenei. 

Žurnalistams taip pat buvo pademonstruotos „Grad“ paleistų raketų dalys, rastos Mariupolio mieste. Ant jų – rusiškas ženklinimas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius