-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina atnaujina šauktinių mobilizaciją ir perspėja dėl atsinaujinusios Rusijos agresijos

Ukrainos parlamentas ketvirtadienį nubalsavo atnaujinti šalies rytuose su prorusiškais separatistais kovojančias pajėgas ir atnaujinti dalinę šauktinių mobilizaciją, kai vienas aukšto rango saugumo pareigūnas perspėjo, kad Rusijos pajėgos, palaikančios promaskvietiškus kovotojus, smarkiai suaktyvėjo tame regione.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Rusijos agresija tęsiasi. Šaudymo intensyvumas reikšmingai padidėjo“, – nacionalinės gynybos tarybos sekretorius Oleksandras Turčynovas sakė parlamentui, pridūręs, kad dabar rytų Ukrainoje yra 8,5 tūkst. Rusijos reguliariųjų pajėgų karių.

Trečiadienį du Ukrainos kariai žuvo, o dar keturi buvo sužeisti, kai ukrainiečių pozicijos buvo apšaudytos 129 karus, pažymėjo O.Turčynovas, sakydamas, kad šis šaudymas buvo intensyviausias šiais metais.

Antradienį prie vieno Ukrainos armijos patikros posto buvo apšaudytas keleivinis autobusas, o tas incidentas nusinešė 13 žmonių gyvybių. Kijevas dėl tos atakos kaltino separatistus, bet jie neigė savo atsakomybę.

Nors Vakarų šalys ir Kijevas sako turintys nepaneigiamų įrodymų, Maskva neigia, kad kokios nors jos pajėgos veikia Rytų Ukrainoje, kur prorusiški separatistai kaunasi su Kijevo vyriausybės pajėgomis konflikte, nusinešusiame per 4,7 tūkst. žmonių gyvybių.

Ukrainos parlamentas patvirtino prezidento Petro Porošenkos įsaką atšaukti iš fronto karius, kurie buvo ilgai ten laikomi ir vietoje jų pasiųsti atsargos veteranus bei atnaujinti dalinę šauktinių mobilizaciją. Ukraina atsisakė privalomosios karinės tarnybos 2013 metais.

„Būtina skubiai sustiprinti mūsų pajėgų ir kitų karinių struktūrų kovinę bei mobilizacinę parengtį iki tokio lygio, kuris užtikrintų tinkamą reagavimą į grėsmes nacionaliniam saugumui dėl besitęsiančios Rusijos agresijos“, – sakė O.Turčynovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius