Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainos kariuomenė: apie sunkiosios ginkluotės atitraukimą šiuo metu negali būti kalbos

Ukrainos kariuomenė neplanuoja atitraukti sunkiosios ginkluotės nuo fronto linijos pirmadienį vakare dėl prorusiškų separatistų besitęsiančių atakų, sakė kariuomenės atstovas naujienų agentūrai AFP.
Ukrainos kariai Horlivkoje
Ukrainos kariai Horlivkoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiuo metu nėra kalbos apie mūsų sunkiosios ginkluotės atitraukimą, – sakė kariuomenės atstovas Vladyslavas Selezniovas. – Kaip mes galime atitraukti ginkluotę, jeigu separatistai bando mus atakuoti tankais ir nuolat į mus šaudo?“

Kitas kariuomenės atstovas Dmytro Čalyj naujienų agentūrai AFP sakė, kad nuo sekmadienio, kai įsigaliojo paliaubos, netoli Mariupolio esančiame Šyrokino mieste per separatistų apšaudymą žuvo mažiausiai keturi ukrainiečių kariai ir dar 22 buvo sužeisti.

Ukrainos kariškių atstovas Andrijus Lysenka naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad separatistai tebeatakuoja vyriausybės pajėgų pozicijas, nukauti penki Ukrainos kariai, 25 sužeisti, nors paliaubos turėtų galioti jau antrą parą.

112 atakų – tai ne paliaubų rodiklis. Šiuo metu mes nepasirengę atitraukti sunkiąją ginkluotę.

„Sunkiosios ginkluotės atitraukimo išankstinė sąlyga yra visiškas Minsko susitarimo pirmojo paragrafo – paliaubų – laikymasis. 112 atakų – tai ne paliaubų rodiklis. Šiuo metu mes nepasirengę atitraukti sunkiąją ginkluotę“, – nurodė A.Lysenka.

Pasak Ukrainos vyriausybės pareigūnų, separatistai toliau apšaudo Debalcevę – strategiškai svarbų miestą, per kurį einanti geležinkelio linija jungia separatistų kontroliuojamus Donecko ir Luhansko miestus rytinėje šalies dalyje.

Mieste yra keli tūkstančiai vyriausybės pajėgų karių, kuriuos yra apsupusios separatistų pajėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius