-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino melą išsklaidė patys teroristai: jie gauna 240 tūkst. rublių algą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir kiti politikai, teigiantys, kad Ukrainoje kariauja ne samdiniai, o savanoriai, šaudantys į Ukrainos žmones ar šturmuojantys Donecko oro uostą "iš pareigos", nuo šiol meluos nebe taip įžūliai.
Vladimiras Jefimovas su Rusijos samdiniais
Vladimiras Jefimovas su Rusijos samdiniais / Asmeninio albumo nuotr.

Rusija iki šiol neigė, kad finansuoja teroristus, grobiančius Ukrainos teritoriją ir žudančius žmones.

Vistik Donbase kariaujantys Rusijos samdiniai patys prabilo ir netgi įvardijo, kokią algą gauna. Jų atlyginimas už Ukrainos okupaciją ir įtampos visame pasaulyje kūrimą – dešimtys tūkstančių rublių. Į Luhansko ir Donecko apsišaukėliškas respublikas  jie iš Rusijos keliauja sunkvežimiais. Taip pat ir su „humanitarinės pagalbos“ vilkstine. Dažniausiai vyksta mėnesiui, po to grįžta namo. Visa tai interviu interneto portalui E1.ru išdėstė Sverdlovsko spec. padalinių veteranų fondo vadovas Vladimiras Jefimovas.

Kilus Maidanui, pradėjo į Ukrainą eksportuoti „taikius žmones“, t.y. savo karius-veteranus iš Rusijos spec. dalinių.

Šturmavo ir Boriso Jelcino tvirtovę

V.Jefimovas – karys su didele patirtimi, jis 1993 m. su savo vadovaujamu būriu šturmavo B.Jelcino Baltuosius rūmus Maskvoje. O, kilus Maidanui, pradėjo į Ukrainą eksportuoti „taikius žmones“, t.y. savo karius-veteranus iš Rusijos spec. dalinių. Iki Krymo okupacijos pradžios išsiuntė jų tikrai nemažai.

Vėliau V.Jefimovas rūpinosi „savanorių pajėgų“ palaikymu Donbase. Jis bandė gauti Igorio Cholmanskicho – Rusijos prezidento įgaliotinio – pritarimą atidaryti oficialią sąskaitą, į kurią būtų plaukę pinigai prorusiškiems teroristams. Šis žingsnis būtų leidęs be vargo pasirašinėti su samdiniais „darbo sutartis“. Tačiau Kremlius tik padėkojo „už patriotiškumą“ ir pranešė, kad pasiūlymas svarstomas.

Rusijos politikai stengiasi, kad jų darbai nebūtų tiesiogiai siejami su karu Ukrainoje. Todėl Rusijos „savanorius“, terorizuojančius Ukrainą, remia per visuomenines organizacijas.

Pasak Jefimovo, Rusijos politikai stengiasi, kad jų darbai nebūtų tiesiogiai siejami su karu Ukrainoje. Todėl Rusijos „savanorius“, terorizuojančius Ukrainą, remia per visuomenines organizacijas.

Jis apgailestavo, kad premijų Rusijos samdiniai beveik negauna.

„Atvažiuoja kariai iš Rusijos, jų akys dega. Reikėtų įteisinti šiuo santykius, juk jie profesionalai, rizkuojantys gyvybėmis“, – samprotavo Jefimovas, norintis į Ukrainą atvežti dar daugiau Rusijos smogikų-profesionalų.

Jis apgailestavo, kad veteranų fondas neturi oficialios sąskaitos. Todėl tenka pas rėmėjus važinėti su sąskaitomis ir kaulyti pinigų.

Anksčiau apie analogiškas Donbaso teroristų finansavimo schemas yra pasakojęs ir milijardierius, kompanijos „Marshall Capital Partners“ vadovas Konstantinas Malofejevas.

Vladimiras Jefimovas patvirtino, kad Rusijos „savanoriai“ (t.y. samdiniai) gauna 240 tūkst. rublių algą. Tiesa, visiškai eilinis karys gauna dvigubai mažiau.

Rusijos samdiniai gauna 240 tūkst. rublių algą. Tiesa, visiškai eilinis karys gauna dvigubai mažiau.

Kariškio teigimu, į smogikų gretas priimami ne visi norintys. Neva neseniai nepriėmė narkomano, nes bijoje, kad jis pridarys rūpesčių ir nesilaikys drausmės.

Paklaustas, ar jo karių veiksmai Donbase teisėti, V.Jefimovas atsakė, kad „Rusijos įstatymai to nedraudžia“.

Jis taip pat pasakojo, kad Rusijos kariai „dėl viso pikto“ prieš išvykdami į Ukrainą, parašo prašymą atleisti iš tarnybos. Tai daroma tam, kad kariui žuvus, būtų išsaugotas geras Rusijos kariuomenės vardas. Ir kad joks tarptautinis teismas negalėtų įrodyti, jog Rusija samdė smogikus karui Ukrainoje.

Abu V.Jefimovo sūnūs – taip pat kariškiai. Tačiau jų į rytų Ukrainą kol kas neleidžia – tegul pirma vaikus užaugina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius