-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 02

Kaune skęstančių kapinių viltis – sausesni orai

Lietingas ruduo prikrėtė eibių Kauno Seniavos kapinių lankytojams. Kai kurias kapavietes užliejo vanduo.
Užsemtos Seniavos kapinės
Užsemtos Seniavos kapinės / Skaitytojos nuotr.

Į redakciją kreipėsi kaunietė Violeta. Moteris pasakojo, kad prieš Visų šventųjų dieną atvykusi tvarkyti savo artimųjų kapų juos rado paskendusius vandenyje.

Pasak Violetos, lietus Seniavos kapinėse rūpesčius kelia antrus metus iš eilės. Seniau tokių problemų dėl didelių kritulių, kokios yra dabar, nebuvo.

„Pernai buvo tas pats, nors orai ir nebuvo tokie lietingi. Jau tada kreipėmės į kapinių administratorių su prašymu ką nors daryti. Prie kapaviečių net prieiti neįmanoma, reikia bristi vandeniu. Patys kapai taip pat panirę“, – pasakojo kaunietė.

Moteris spėliojo, kad dėl užsemiamų kapaviečių kalti prieš du metus asfaltuoti takai. Vanduo semia keletą kapų, esančių žemesnėje vietoje.

Problema žinoma

Kauno miesto savivaldybės įmonės „Kapinių priežiūra“ direktorius Ričardas Čėsna 15min pripažino žinąs apie minėtų kapinių problemą.

„Ne veltui Lietuvoje skelbiama nepaprastoji padėtis dėl didelio kritulių kiekio. Skambučiai dėl pradedamų semti kapaviečių netyla. Skambina Kauno kapaviečių vedėjai ir pateikia vis naujos informacijos“, – aptakiai pokalbį pradėjo direktorius.

R.Čėsna pripažino, kad Seniavos kapinių problema asfalto takai ir dar nepradėjęs veikti drenažas. Dėl suformuotų asfalto takų užsidarė vandens pratekėjimas. Vandens lygis kyla, o tik šiemet pajungta drenažo sistema dar nepadėjo tinkamai funkcionuoti.

„Tikimės, kad kitais metais problema bus išspręsta. Apgailestaujame, bet šiuo metu nieko negalime padaryti, drenažui reikia laiko“, – sakė R.Čėsna.

Įmonės vadovas patikino, kad jeigu sistema nepasiteisins, pavasarį bus imtasi priemonių. Jau yra parengtas planas, kaip būtų montuojama trapų sistema bei vandens surinkimo šuliniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius