-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 07

Rotušėje pagerbti geriausi iš geriausių Kauno mokytojų

Tradicija, gimusi dar 2011 metais, tęsiama ir šiemet. Tarptautinės mokytojų dienos proga, spalio 7 dieną Kauno rotušėje apdovanoti trys šių metų laikinosios sostinės mokytojų mokytojai.
Mokytojų pagerbimas Kauno rotušėje
Mokytojų pagerbimas Kauno rotušėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Mokytojai

„Mokytojo profesija – viena daugiausiai atsakingumo reikalaujančių profesijų. Juk mokytojai ne tik moko, jie formuoja asmenybę. Nuo jų įdirbio priklauso, kuo vaikas taps“, – dėkodamas už kantrybė ir pasiaukojimą, į susirinkusius mokytojus kreipėsi Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Mokytojai – mūsų auksas. Jie ne tik moka, bet ir formuoja socialinius įgūdžius.

Buvęs švietimo ministras Dainius Pavalkis pabrėžė, kad tikrasis Lietuvas turtas – žmonės: „Juk neturime didelių išteklių. Aukso, deimantų. Tad turime vertinti žmones. Jie – tikrasis Lietuvos turtas. Mokytojai – mūsų auksas. Jie ne tik moka, bet ir formuoja socialinius įgūdžius“.

Nominacijoje „Metų mokytojas“ triumfavo du vyriškiai ir viena dailiosios lyties atstovė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Mokytojų pagerbimas Kauno rotušėje
Ingrida Žemantauskienė

Geriausiais pripažinti: Domas Boguševičius, Kauno technologijos universiteto gimnazijos istorijos mokytojas ekspertas, Ksaveras Plančiūnas, Kauno berniukų chorinio dainavimo mokyklos berniukų ir jaunuolių choro „Varpelis“ meno vadovas, muzikos mokytojas ekspertas bei Ingrida Žemantauskienė, Kauno humanitarinės pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja metodininkė.

D.Boguševičius įvertintas už aktyvų ir kūrybišką pedagoginį darbą, diegiant dalykines ir metodines naujoves, nuolatinį ir aktyvų mokytojo ir mokinio dalyvavimą įvairiuose projektuose, konkursuose, olimpiadose, aktyvų dalyvavimą visuomeninėje veikloje, geranorišką bendradarbiavimą, pagalbos teikimą kolegoms mieste ir šalyje. Mokinių vertinimu jis pripažintas mylimiausiu mokytoju.

K.Plančiūnui nominacija įteikta už nuoseklią kūrybinę veiklą, profesionaliai įgyvendinant tarptautinius chorinės muzikos projektus, už miesto vardo garsinimą plačiajame pasaulyje.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Mokytojų pagerbimas Kauno rotušėje
Ksaveras Plančiūnas

I.Žemantauskienė įvertina už nuoseklų gabių mokinių ugdymą, inovatyvių ugdymo formų plėtotę ir gerosios pedagoginės patirties sklaidą.

Padėkos iš mero rankų įteiktos ir kitiems vienaip ar kitaip pasižymėjusiems, karčią mokslo šaknį mokiniams padėjusiems krimsti 58 pedagogams, iš kurių – septyni vyrai.

Pernai „Metų mokytojo“ nominacijoje triumfavo išskirtinai vien moterys

Susirinkusiuosius linksmino Kauno Aleksandro Kačanausko muzikos mokyklos vaikų grupė „Linksmasis do“.

Pernai „Metų mokytojo“ nominacijoje triumfavo išskirtinai vien moterys: apdovanotos penkios dailiosios lyties atstovės. Tad šiųmetis dviejų vyrų triumfas – kiek neįprastas. Paklaustas, už kokius, jo nuomone, nuopelnus, buvo įvertintas, D.Boguševičius įvardino mokinių pasitikėjimą bei išskyrė keletą didžiausių savo nuveiktų darbų.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Mokytojų pagerbimas Kauno rotušėje
Domas Boguševičius

„Galbūt rinkimų rezultatus nulėmė mano inicijuoti du projektai: VDU Kauno istorijos olimpiados bei orientacinių varžybų modelio sukūrimas. Olimpiada vyksta jau ketvirtus metus ir sutraukia apie du šimtus istoriją mėgstančių Kauno moksleivių. O varžybos greitai išplito po visą Lietuvą. Kodėl tik dabar pripažino nuopelnus? Laukė, kol taps tradicija“, – šyptelėjo 9 metus mokytoju dirbantis šių metų nominantas.

Gero mokytojo savybė – būti žmogumi. 

D.Boguševičiaus teigimu svarbiausia gero mokytojo savybė – būti žmogumi. Žmogiškumas – viso ko vedlys, o visa kita – tik techniniai dalykai.

„Reikia pripažinti, kad dabartinė karta – kitokia. Reikia juos suprasti ir leisti būti suprastu jų. Mažiau prievartos, daugiau humoro“, – paklaustas, kaip patartų kolegoms sutramdyti nenuoramą mokinį, pamokė D.Boguševičius.

Į mokytojo kėdę šį pedagogą pakvietė buvusi jo geografijos mokytoja.

Nominantus rinko speciali mero potvarkiu sudaryta darbo grupė, kuriai vadovavo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas.

Trečiadienio vakarą Kauno sporto halėje rengiamas šventinis koncertas, skirtas miesto mokytojams.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius