Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 20

Apsispręsta: kol kas Klaipėdos šventėse bus naudojama vienkartinė tara

Klaipėdoje vyksiančiose šventėse kol kas bus naudojama tik vienkartinė gėrimų tara. Toks sprendimas priimtas dėl koronaviruso plitimo prevencijos.
Skonių fiesta
Skonių fiesta / VšĮ Klaipėdos šventės nuotr.

Pasak mero Vytauto Grubliausko, nors būta siūlymų jau Jūros šventės metu pereiti prie daugkartinės taros, kurią prekybininkai turėtų atiduoti išplauti tiekėjams, o po to vėl naudoti pakartotinai, kyla abejonių, ar bus įmanoma užtikrinti šimtaprocentinę higieną ir saugumą.

„Pati idėja mažinti plastiko vartojimą yra puiki ir sveikintina, tačiau šiuo metu ją įgyvendinti miesto renginiuose, manau, nėra tinkamas laikas. Jei tai būtų įprastiniai metai be jokio koronaviruso grėsmės šešėlio, turbūt apskritai nekiltų diskusijų, kuriuo keliu eiti. Tačiau šiuo metu, kol nėra garantijos, kad bus užkirstas kelias viruso plitimui, geriau rizikos išvengti. O kitais metais, tikėkimės, jau įveikus COVID-19, vienkartinės plastikinės taros atsisakymas, manau, turėtų būti prievolė“, – sako Klaipėdos meras.

Pasak mero, higienos reikalavimų laikymąsi kontroliuojančių institucijų vadovai taip pat išsakė abejonių dėl siūlymo švenčių metu pereiti prie daugkartinės taros naudojimo. Sprendimas likti prie vienkartinės taros naudojimo galios ir paskutinį liepos savaitgalį vyksiančios Jūros šventės, ir kitų šią vasarą numatomų miesto renginių metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius