-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 04

Klaipėdoje buriama savanorių komanda burlaivių lenktynėms „The Tall Ships Races 2021“

Birželio 27-30 dienomis, Klaipėda taps didžiųjų burlaivių sostine – čia sugrįžta „The Tall Ships Races 2021“. Šiam išskirtiniam, neeilinę patirtį dovanojančiam renginiui, VšĮ „Klaipėdos šventės“ buria entuziastingų ir energingų savanorių komandą. Nors pasaulis tebegyvena pandeminiu režimu, renginio organizatoriai jau parengė galimo renginio scenarijus, užtikrinančius maksimalų saugumą ir žmonių srautų valdymą.
Į Klaipėdą sugrįžo didieji burlaiviai. „Sedov“ prisišvartavo „Memelio mieste“.
Į Klaipėdą sugrįš didieji burlaiviai jau šią vasarą / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Kaip pranešama, Lietuvos uostamiestis šį kartą bus didžiųjų burlaivių lenktynių starto uostu. Iš Klaipėdos didieji burlaiviai plauks į Turku (Suomija), Taliną (Estija), Mariehamną (Alandų salos) ir finišuos Ščecine (Lenkija).

Vieno laukiamiausių renginių sėkmės raktas – savanoriai. Regatos „The Tall Ships Races 2021“ metu planuojama, jog Klaipėdą aplankys arti 100 burlaivių. Didžiuosius burlaivius uostamiestis priims jau penktą kartą. Savanoriai ne tik sutiks ir globos daugiatautes laivų įgulas Klaipėdoje, bet ir patys turės galimybę pažinti jūros bangą. Burlaivių lenktynėms turėtų talkinti iki 120 savanorių komanda.

Savanoriais gali tapti jaunuoliai nuo 14 metų, o viršutinės amžiaus ribos šiai veiklai nėra. Svarbiausias kriterijus, keliamas pretendentams – kalbų mokėjimas. Savanorių komandą kuruos patyręs savanorių lyderis Mindaugas Rukavičius.

„Pasaulis jau daugiau nei metai gyvena sudėtingu, nenuspėjamu ir iššūkių kupinu laikotarpiu. Taip gyvename ir mes – renginių organizatoriai – stebime ir analizuojame kasdien kintančią situaciją, o palnuodami „The Tall Ships Races“ jau esame numatę keturis galimus scenarijus, kuriuose pateikti renginio planai užtikrinant saugumą, reguliuojant žmonių srautus. Tačiau tikime, kad pasaulis jau netrukus atsikvėps lengviau, o visi klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės džiaugtis didingais pasualio burlaiviais“, – sako „The Tall Ship Races“ projekto vadovė Violeta Ulevičienė.

Norintys tapti neeilinio renginio dalimi kviečiami registruotis jau dabar www.tallships.lt. Anketų laukiama iki 2021 m. gegužės 15 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius