Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arūnas Valinskas: Apie prezidentą, Seimą ir jo pirmininkę

Skaitant daugybę komentarų po prezidento Gitano Nausėdos metinio pranešimo, šovė mintis, kad jeigu sukeistume vietomis šiemetinį ir pernykštį pranešimus, be kai kurių labai techninių dalykų, susijusių su datomis, nelabai kas juos atskirtų. „Hiperbolės“ dainoje skamba žodžiai: „Kai nieko neturi, tai ir nereikia nieko“. Šiuo atveju – kai neturi, ką pasakyti, nieko ir nepasakai.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Aleksandro Broko nuotr.

Prezidentas atliko savo pareigą, kaip parašyta Konstitucijoje, bet kai visi bando pranešime tarp eilučių įžvelgti valstybės judėjimo kryptis – nieko neaptinka.

Ko tikėjausi iš prezidento metinio pranešimo?

Dažnai susitikimuose su žmonėmis sakau, kad jeigu norite mažiau nusivilti valdžia, tuo mažiau iš jos tikėkitės, pasikliaukite savimi. Kai kurie žmonės nesupranta, kad labai dažnai prezidento reitingus lemia ne jo kompetencija, patirtis ar dalykinės savybės, o tiesiog prierašas prie vardo – Lietuvos Respublikos Prezidentas. Todėl visi laukia iš jo kažkokių dalykų kaip iš mesijo. Kaip ta mergina, žiauriai sumušta Jurbarke dar prieš rinkimus? Kodėl teisėjai dar neatleisti? Kodėl dar Seimas nepaleistas? Žmonės taip paprastai supranta mūsų politinę sąrangą ir prezidento galias. Aš iš to pranešimo nieko nesitikėjau, tai labai ir nenusivyliau.

Visi baisiausiai vylėsi prezidento kalboje išgirsti kokį nors konflikto su konservatoriais tęsinį, kas gi galų gale turi vykti į Europos Vadovų Tarybą. Susitarimo nebuvimas labai kenkia mums viduje, bet užsienyje – tai koks kam skirtumas, kas atvažiuos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius