Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 11 25

Arūnas Valinskas. Deja, Ž.Diawara – ne išimtis ir už „grybavimą“ turės atsakyti

Svarbiausiu šios savaitės įvykiu, užgožusiu net visas politines rietenas, peštynes ir įnirtingas biudžeto priėmimo peripetijas, tapo Živilės Diawaros sulaikymas. Į pareigūnų rankas žinoma šalies moteris pateko, kaip įtariama, su narkotikais, kažkokiais grybukais rankinėje. Dviejų vaikų motina naktį praleido areštinėje, o kitos dienos 10 valandą ryto buvo paleista.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Va tada ir prasidėjo įvairiausių nuomonės formuotojų pasipiktinimai, kokie čia įstatymai, kas čia per nesąmonė, kas darosi, kur eina mūsų valstybė, ar už tokią Lietuvą kovojome.

Čia būtų kažkas panašaus, jei tave sustabdo su 0,62 promilės už vairo, o tu vietoje to, kad pripažintum padaręs nusižengimą, pradedi socialiniuose tinkluose guostis, kad ta 0,4 promilės riba yra nesąmonė, nes pasaulyje yra ne viena valstybė, kur ši riba yra 0,8. Be to, kiti ir blaivūs nevairuoja taip gerai, kaip tu pats net ir įpiešęs važiuoji.

123RF, Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Živilė Diawara sulaikyta, kaip įtariama, dėl narkotinių medžiagų
123RF, Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Živilė Diawara sulaikyta, kaip įtariama, dėl narkotinių medžiagų

Ir čia būtų galima viešoje erdvėje piktintis iki apsiputojimo, net ir sulaukiant palaikymo, kurio savo situacijoje sulaukė Ž.Diawara. Visgi yra vienas „bet“. Tiesiog yra būtent toks įstatymas ir jo privaloma laikytis. „Dura lex, sed lex“. Įkliuvai įkalęs prie vairo, nešoki komentuoti įstatymo, o sukandi dantis, prisiimi visą kaltę ir sutinki su skirta bausme. Taškas.

Tas pats ir su tuo mažu kiekiu narkotinių medžiagų. Nors visuomenėje vyksta aktyvios diskusijos dėl šios veikos dekriminalizavimo, o Seime pradėjo skintis kelią įstatymo projektas, kol kas dabartinio įstatymo niekas neatšaukė, jis galioja. Dar nelabai aišku, ar šios kadencijos Seimas apskritai priims tą „laisviečių“ stumiamą projektą.

Gediminas Jaunius, vienas iš Laisvės partijos kūrėjų, net iškėlė idėją, jei jau nėra šansų šio įstatymo priimti, Laisvės partijai reikia susirinkti žaislus ir trauktis iš koalicijos smėlio dėžės. Rimtas pasiūlymas iš rimto žmogaus „su trimis aukštaisiais“ – manau, kad partijos vadovybė būtinai į tai atsižvelgs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius