-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Arūnas Valinskas: Vietoj P.Cvirkos pastatykime paminklą V.Zelenskiui – tikrai būtume pirmi!

Tokie paminklai statomi ne ant tiltų, miestų skveruose ar aikštėse, o mūsų galvose. Tad norint išvalyti mūsų miestus ir miestelius nuo šito sovietinio propagandinio šlamšto, visų pirma nuo jo reikia išsivalyti savo smegenis. Jei trūksta įkvėpimo atsikratyti sovietiniais paminklais, jo pasisemti galime iš Ukrainos, kuri kasdien kovoja ne tik už savo, bet ir mūsų visų laisvę, o jos lyderis Volodymyras Zelenskis nuolat pasaulio lyderiams primena apie kruvinas kovas Rusijos užpultuose miestuose ir miesteliuose.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Istoriją visais laikais rašė nugalėtojai. Vieni iš pirmųjų to liudininkų – senovės Egipto obeliskai, kuriuose iškalti nugalėtojų narsą ir drąsą išaukštinantys žygdarbiai, o nugalėtos ir pavergtos tautos neminimos visai arba labai trumpai ir paniekinamai. O kas gali būti labiau žeminančio nugalėtai ir pavergtai tautai, kuri jau apverkė ir palaidojo savo nužudytus sūnus, jei ne kiekvieną dieną važiuojant į darbą ant tilto matyti žudikus aukštinančias skulptūras? Tuo metu, kai jos buvo kuriamos ir statomos, netoli esančiuose KGB rūsiuose buvo kankinami ir žudomi žmonės.

Kilus iniciatyvai išmesti visus kruvinos mūsų istorijos liudininkus į istorijos šiukšlyną, prasidėjo diskusijos – ar dabar laikas, ar tikrai reikia visas, ar nesupriešins Lietuvos, ar neįžeisime vienos ar kitos tautinės mažumos, ar atsižvelgta į tų kūrinių meninę vertę, ar... ar... ar... Stop, gana! Visiems, norintiems dar ir dar diskutuoti reikia parodyti vaizdus iš dabartinės Ukrainos atkovotų miestų su dešimtimis tūkstančių nukankintų ir nužudytų civilių žmonių. Štai jums atsakymas! Tie paminklai šlovina tą pačią kariuomenę, tą pačią tautą, kuri ir tada, ir dabar kovojo ir kovoja prieš nacius. Ir tada, ir dabar jie kariauja kare, kurį patys pradėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius