Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 13

Edwardas Lucasas: Problematiškas tiltas virš užgrobtų vandenų

Kažkada tai buvo trofėjus, o dabar – spąstai. Savaitgalio ataka ant tilto per Kerčės sąsiaurį verčia jaustis nejaukiai kiekvieną rusą, gyvenantį okupuotame Krymo pusiasalyje. Įkyrūs ukrainiečių provincialai nėra jau tokie juokingi. Jie pasirodė esą klastingi, galingi priešininkai, galintys smogti per atstumą ir, regis, norintys tai padaryti.
Edwardas Lucasas
Edwardas Lucasas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Pusiau sugriuvusiam tiltui tapus nepatraukliu maršrutu, tūkstančiai rusų jau išvyksta sausuma per okupuotą Melitopolį, kaip teigia iš miesto pasitraukti turėjęs ukrainiečių meras Ivanas Fedorovas. Šiam gyvybiškai svarbiam transporto mazgui taip pat kyla grėsmė. Kadangi Kremliaus karo mašina ir taip kenčia dėl prastos logistikos, dabar išlaikyti miestą tampa dar svarbiau. Ten dislokuotos Rusijos pajėgos negali būti panaudotos gynybai (ar kontratakoms) kitur paremti.

Didžiausia Ukrainos sėkmė – smūgiai transporto sistemoms ir sandėliams, aprūpinantiems užpuolikų kariuomenę. Be maisto, atsarginių dalių ir amunicijos likę kariai gali rinktis tarp pasidavimo, maišto, dezertyravimo ir mirties. Taip pat įvykdyta naujų atakų prieš Antonivkos tiltą per Dnieprą, gyvybiškai svarbią Rusijos pajėgų aprūpinimo liniją šios milžiniškos upės šiaurės vakariniame krante, ir prieš geležinkelio mazgą Ilovaiske okupuotoje Donecko srityje. Tokmakas, paskutinė rytų-vakarų geležinkelio jungtis Rusijos okupuotuose pietuose, yra Ukrainos raketų veikimo zonoje. Rusijos bėdos (moralinės, logistinės, skaičiaus, vadovybės) tik didėja. Ukrainos pranašumas taip pat.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius