TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 14

Mantas Dubauskas: Kuris politikas negeria brendžio rytais?

Yra toks piktas pokštas, kaip žurnalistas gali išmušti iš vėžių pašnekovą. Reikia spaudos konferencijoje paklausti: „Ar jau nustojote gerti brendį kiekvieną rytą?“ Arba paskambinti politikui ir paklausti: „Ar teisybė, kad vakar nuo pat ryto girtas voliojotės savo kabinete?“ O išgirdus neigiamą atsakymą, išleisti straipsnį su antrašte: „Politikas X neigia vakar nuo pat ryto girtas voliojęsis savo kabinete“.
Mantas Dubauskas
Mantas Dubauskas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Džiaugiuosi, kad Lietuvos žiniasklaida tokiomis manipuliacijomis neužsiima. Bet kartais užsiima politikai, nors ir būdami blaivaus proto.

Receptas, patikrintas Donaldo Trumpo, išbandytas Remigijaus Žemaitaičio ir Igno Vėgėlės. Viešai išmeti kokią nors melagieną, nepalankią oponentui. Na, pavyzdžiui, kad tas yra kupranugaris. O tada imi spragėsių ir atsipūtęs stebi, kaip šis bando įtikinti ne tik nesąs kupranugaris, bet ir akyse nėra matęs šių gyvūnų.

Net ir paskelbus akivaizdžius melagieną paneigiančius faktus, dalis rinkėjų ir toliau galvos, kad gal tas politikas vis dėlto truputį yra kupranugaris. Taip, kaip nuo šiol dalis tėvų su baime galvos, kad jų septintokai vaikai mokykloje bus mokomi pasigaminti kontraceptines priemones oraliniam seksui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius