Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažvydas Karalius: Kodėl Arnoldas Schwarzeneggeris turėtų lankytis Vilniuje?

Kino klasika tapusio filmo „Terminatorius“ niekam nereikia priminti. Filmo žvaigždės, aktoriaus ir buvusio Kalifornijos gubernatoriaus Arnoldo Schwarzeneggerio – irgi.

Pasirodė užuominų, kad Holivudo kino žvaigždė gali lankytis Lietuvoje – spalio mėnesį vyksiančiame Pasaulio galiūnų komandinių varžybų čempionate.

Vilniaus mero kvietimą į šį renginį Terminatoriui perdavė stipriausiu pasaulio žmogumi tituluojamas (jis yra ir Vilniaus miesto tarybos narys, tik čia ne toks stiprus) Žydrūnas Savickas, kuris puikiai suvaidino Artūro Zuoko pasiuntinuko vaidmenį. Kaip galiūnas sakė, A.Schwarzeneggeris į kvietimą sureagavo puikiai ir tikėtina, kad jis apsilankys Lietuvoje.

Atrodo keista – atvažiuoja eilinis Žemės gyventojas, o lietuviai jau baigia sprogti iš nekantrumo: kam autografo prisireikė, kam nuotraukos, o kas tik ranką paspausti įsigeidė. Tačiau šį kartą ne apie Holivudo žvaigždę.

Toks A.Zuoko sprendimas į Lietuvą prisivilioti pasaulyje itin gerai žinomus žmones anokia naujiena. Dar 2010 metų spalį Abonentu vadinamas politikas į Marijos žemę kvietė BBC laidos „Top Gear“ kūrybinę grupę. A.Zuokas siūlė Lietuvoje nufilmuoti laidą, pasiūlė ir specialią trasą, kurioje galėtų būti bandomi automobiliai – atkarpą tarp Molėtų ir Anykščių. Žinoma, Jeremy Clarksonas pas mus neatvyko.

Bet Vilniaus meru tapęs A.Zuokas pabandė dar kartą. 2011 metais po garsios viešųjų ryšių akcijos, kurios metu buvo sutraiškytas automobilis, sostinės vadovas, rinkdamas pasaulinio populiarumo trupinius, dar kartą kreipėsi į „Top Gear“ kūrybinę grupę – vėl kvietė atvykti. Garsios BBC laidos kūrėjus lietuviai vėl matė kaip savo ausis. Ar taip bus ir su A.Schwarzeneggeriu?! 

Galima tik spėlioti, kad tai yra dar viena A.Zuoko viešųjų ryšių akcija. Galbūt ja norima nuslopinti Vilniaus taksi skandalo žarijas, pasiruošti artėjantiems Seimo rinkimams, o gal ir kilnus tikslas garsinti Vilnių? Tačiau vargu ar paskutinis tikslas yra prioritetinis.

Gerai žinodami A.Zuoko praeitį, antro vardo Abonentas gavimo istoriją, nesenus skandalus sostinės šildymo ūkyje ir taksi sferoje į galvą ateina tik viena mintis – po kiekvienos nesėkmės arba ruošdamasis naujam šturmui A.Zuokas viešųjų ryšių vadeles tvirtai ima į savo rankas.

Taip buvo 2010 metais, kai atsisakęs Seimo nario mandato, išpeikęs kolegas politikus ir palikęs Liberalų ir centro sąjungą (LiCS) A.Zuokas pradėjo ieškoti idėjų, kaip sėkmingiau pasiruošti Savivaldybių tarybų rinkimams. Tada be garsių spekuliacijų, kad Vilnius jo valdymo laikais buvo lyderiaujanti regiono sostinė, politikas stengėsi žaisti ir viešųjų ryšių korta – Į Vilnių viliojo Jeremy Clarksoną. Žinoma, sėkmės atveju už tai jam būtų dėkoję ne vienas automobilių aistruolis.

Dabar panaši situacija. Vilniaus miesto savivaldybės pamatus griaunantys šildymo ūkio, skolų ir taksi monstrai merą verčia tvarstytis patirtas žaizdas. Žinia, kad Vilniuje tikrai apsilankys A.Schwarzeneggeris, sostinės meras didžiuotųsi, o ir vadintų pergale gebėjimą  į šalį prisikviesti garsių žmonių (gaila, kad ne investicijų), prisidengtų Vilniaus garsinimo misija. Tai turėtų jam padėti iš žmonių atminties (bet ne piniginių) ištrinti skandalingos mero kadencijos pradžią. Beveik vienu metu su Seimo rinkimais A.Zuokas Holivudo žvaigždei spaustų ranką, žiniasklaida, žinoma, to nepraleistų pro akis ir vien dėl garsaus aktoriaus vizito dabartinis Vilniaus meras nestokotų žiniasklaidos dėmesio. Puikus pasiruošimas rinkimams.

Konstatuokim: A.Schwarzeneggerio apsilankymas Vilniuje sostinės merui itin reikalingas. Būtent šis vizitas suteiktų bent šiek tiek teigiamų emocijų vilniečiams, atleistų įtemptas nervų ląsteles, o A.Zuokas gautų žmonių palaiminimą (bent šiokį tokį).

Nereikia net abejoti, kad sėkmės atveju A.Schwarzeneggerio korta A.Zuokas žaistų ir ateityje, kaip kartais jis mėgsta ištraukti Dalai Lamos „tūzą“ (dvasinis lyderis irgi lankėsi Vilniuje, kai sostinei vadovavo būtent A.Zuokas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius