Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palmira Martinkienė: Tad su naujais metais, draugai!

Nuskambės fantasmagoriškai: tiems dviem nabagėliams vaikeliams šiuo metu yra geriau, nei kad buvo iki šiol. Mergytė pragare išgyveno pusę metukų, berniukui pragaro kančias teko kęsti ilgus dvejus jo gyvenimo metus. Dabar jie jau yra rojuje, palyginus su tuo, kur buvo iki šiol.
Palmira Martinkienė
Palmira Martinkienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Gerieji dėdės ir tetos iš televizoriaus jiems kalėdinio stebuklo nesukūrė – neišvežė jų į pačius paprasčiausius vaikų namus, kur galbūt pirmą kartą per trumpą savo gyvenimą jie būtų išsimiegoję baltuose šiltuose pataluose ir iki soties prisivalgę šitos skanios košės su sviestu.

Tuo metu, kai daugybė panašių į juos Lietuvos vaikų šalo ir badavo, geroji tetulė per televizorių demonstravo, kaip grupė paauglių iš vaikų namų perkeliami į neva tikrus namus. Berniukai ir mergaitės nedrąsiai žurnalistams aiškino, kaip čia jiems nepatinka. Nėra plačių koridorių pasilakstyti, draugai ir net broliai bei seserys atskirti vienas nuo kito. Be to, ir mokykla toli, ir patiems tvarkytis reikia. O tetos iš buvusių valdiškų namų viena per kitą aiškino, kaip čia jiems bus gerai.

Kodėl pradedama nuo jau iš esmės suaugusių vaikų, kuriems įprastuose namuose liko gyventi vos keleri metai, – niekas neaiškina.

Mat Lietuvoje prasidėjo naujas „vajus“: naikiname vaikų namus, apgyvendiname jų auklėtinius neva šeimose. 13–14 metų paaugliams, kurie toli gražu nebeprimena naivių vaikučių, pagal valdininkų galvose ir stalčiuose sumąstytą planą, bus bandoma įdiegti šeimines tradicijas.

Kodėl pradedama nuo jau iš esmės suaugusių vaikų, kuriems įprastuose namuose liko gyventi vos keleri metai, – niekas neaiškina. Toks valdininkų planas. Toks naujasis vajus. Visus vaikus, nepriklausomai nuo jų amžiaus, – į šeimas, net jei tos šeimos ir valdiškos.

O pirmąją naujųjų metų darbo metų dieną dar viena „nauja“ idėja kilo pagrindinės šalies valdininkės galvoje – steigti dar vieną nelaimingus vaikučius prižiūrinčią instituciją. Tarsi jų nepakaltų. Tarsi naujos institucijos valdininkės bus atskraidintos iš Marso ir už 400 eurų per mėnesį dirbs dieną naktį be laisvadienių. O gal joms Dievulis įkrės proto suvokti, kad nekūrenamuose nešvariuose namuose, kuriuose siautėja girtas tėvas, mažiems vaikams augti nėra saugu? Kad tą suvoktum, reikia naujos tarnybos ir naujų įstatymų?!

Dar, tiesa, tokius vyrus, kurie geria be sustojimų, nuspręsta gydyti priverstinai. Naujas naujųjų metų penkmečio planas. Nors tiek medikai, tiek psichologai aiškina, kad priverstinis gydymas rezultatų neduoda. Bet juk reikia kažką daryti!

Beje, įdomu, o kur šiuo metu yra likusieji du 4 ir 6 metų vaikai, kurie nuo sužvėrėjusio tėvo šaltyje kartu su šuneliu slėpėsi šiene?

Tiesa, pasiūlymų bemat atsirado: sugrąžinkime mirties bausmę! Ačiū Dievui, kad bent šitos idėjos sklido ne iš valdininkų, o iš šiltučiuose gražučiuose namučiuose gyvenančių gražių mamyčių lūpų.

Tiek jos sugeba. Dar ir gražias kalėdines labdaros akcijas pravesti. Dar ir padžiūgauti, kiek daug pinigėlių vaikučiams surinkta. Nors nemaža dalis jų atiteks akcijos organizatoriams. Už jų kilnų triūsą.

Beje, įdomu, o kur šiuo metu yra likusieji du 4 ir 6 metų vaikai, kurie nuo sužvėrėjusio tėvo šaltyje kartu su šuneliu slėpėsi šiene? Ar nepamiršo jų valdininkai, kaip jiems priklauso, nuvežti į šiltus valdiškus namus, išmaudyti šiltame vandenyje ir pamaitinti šilta skania koše?

Vaikams tai prilygtų tikram kalėdiniam stebuklui, tegul ir atėjusiam pavėluotai, jau su Trimis Karaliais.

Tad su naujais metais, draugai! Su „naujais“ valdiškais vajais ir „naujomis“ idėjomis! 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius