-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 31

Ramūnas Vilpišauskas: Vidaus reikalų ministrės vertinimai

Pastaruoju metu viešose diskusijose netrūksta vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės veiklos vertinimų. Tačiau šis komentaras ne apie juos, o apie metinius valstybės tarnyboje dirbančiųjų veiklos vertinimus, kurie yra – arba turėtų būti – svarbia grįžtamojo ryšio ir motyvavimo priemone. Tik susidaro įspūdis, kad už viešąjį administravimą atsakingos ministerijos vadovė pati rimtai nežiūri į tai.
Ramūnas Vilpišauskas
Ramūnas Vilpišauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvoje vyksta diskusija apie tai, kodėl ir ar pagrįstai buvo atleistas Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadovas Ričardas Pocius. Po pastarojo atsistatydinimo „šalių susitarimu“, neilgai trukus šios šalys ėmė viešai ginčytis dėl tikrųjų atleidimo motyvų.

Progos pasinaudoti šiuo konfliktu nepraleido ir opozicija, kurioje ypač aktyviai ministrę Agnę Bilotaitę ėmėsi kritikuoti buvęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Šis eilinis politinis ginčas tarp valdančiųjų ir opozicijos jau sulaukė nemažai apžvalgininkų komentarų. Tačiau viena jo detalė verta papildomo dėmesio, nes rodo gilesnes egzistuojančias bėdas valstybės tarnyboje.

Kaip paaiškėjo Seime vykusios ministrės diskusijos su opozicinėmis frakcijomis metu, buvęs VST vadovas metinių vertinimų metu buvo vertinamas gerai arba labai gerai. Ministrė nepaneigė šios S.Skvernelio pateiktos informacijos, tačiau atsakė, kad pareigūno veiklos vertinimas gali pasikeisti. Tačiau iki tol jos išsakyti teiginiai rodė, kad nepasitenkinimas buvusiu VST vadu susikaupė per ilgą laikotarpį – „situacijos, kai tiesioginis vadovas negali susisiekti, kai asmuo yra nepasiekiamas, kai jis pateikia melagingą informaciją, kai meluoja, kai jo nėra darbo vietoje, tai nenormalu“.

Kaip interpretuoti tokį prieštaravimą, kai šitokia griežta ministrės kritika neatsispindėjo metiniuose buvusio VST vadovo veiklos vertinimuose?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius