Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimvydas Valatka: Geriau ligotas!

Trumpam pamirškite, kad esate lietuvis – arba iki kaulų smegenų violetinis, arba violetinių raudotojų net televizoriaus ekrane negalintis stebėti nesikeikdamas. Tiesiog atsakykite pats sau į paprastą klausimą – kada ir kurioj šaly kas nors tautos atstovu išrinko visišką ligų maišelį?

Kad būtų lengviau apsispręsti, bandykite prisiminti, kada ir kur, prasidėjus rinkimų kampanijai kylanti politinė žvaigždė, užuot dieną naktį agitavusi už save ir savo partiją, būtų atgulusi į ligos patalą? Galite eiti skersai išilgai žalią žemę, bet niekur prieš rinkimus jūs nerasite nė vieno sergančio politiko.

Priešingai, net ir nelygioje kovoje su vėžiu susirėmę ar tris infarktus turėję kandidatai prieš televizijos kameras bėgioja krosą, mina kaip A.Kubilius dviratį, kilnoja štangas, rodo jogos pratimus ir ką tik susidėtus naujus dantis. Kad tik būtų išrinktas, o po to – nors ir tvanas.

Prisimenate, kaip 1996 metais B.Jelcinas antrąkart tapo Rusijos prezidentu? Kremliaus ligoninės reanimacijos palata pora mėnesių kruvinomis ašaromis verkė, kad B.Jelcinas neguli su prie nosies, burnos ir kitų intymių vietų priraišiotais vamzdeliais, o blaškosi po Rusijos platybes, kalba apie laisvę, kala komunistus ir lyg nemirtingas zombis šoka kazokėlį prieš telekameras. Kad tik jį išrinktų.

Ir išrinko. Nes ar galima neišrinkti žmogaus, kuris dėl pergalės nugali pačią mirtį? Rinkėjas gali atleisti politikams įgimtą kvailumą, neištikimybę ir tuntą meilužių, net iždo vagystes, ir ne tik kai kalbame apie Lietuvą su jos kniaziais ir “abonentais”, bet tik ne ligos paženklintą kandidato veidą.

Lietuva – ne Amerika. Lietuva eis kitu keliu. Geriau ligonis!

Demokratinių šalių rinkėjai prezidentais nerenka net plikių. Ir labai teisingai daro. Juk net savo namo laiptinės tvarkytoja daugelis nori matyti sveiką ir gražų žmogų, ką jau kalbėti apie parlamentarą, kuriam, norint bent pusėtinai atlikti pareigas, prireiks ne tik proto,  kvalifikacijos, bet ir geležinės sveikatos. Nes yra ne tik pavakarojimai su užsienio kolegomis, bet ir išsunkiantys pokalbiai su žemės neatgaunančiais ar maža pensija besipiktinančiais rinkėjais, ir naktiniai mokesčių perversmai, kai darbas baigiasi paryčiais, ir audringi komitetų bei frakcijų posėdžiai, ir partijos vidaus rietenos, po kurių nuvarytus arklius tiesiog nušauna.

Tai jei jau net nuplikimas Europoje ir JAV yra kliūtis į valdžios olimpą, ar galima tada įsivaizduoti, kad žmonės gali rinkti į Seimą žmogų, kuris jau nuo rinkimų kampanijos pradžios taip sunkiai serga, jog nė karto nesugebėjo pakilti iš lovos ir ateiti į prokuratūrą duoti parodymų? Ar tikrai dabar jau – geriau nebe patyręs, o paliegęs, pasiligojęs, ligotas?

Taip, ir jokių abejonių. Nors svarbiausia Lietuvos teta, nepaisant to, jog jai dar nėra nė 40-ies, štai jau pusantro mėnesio yra taip pasiligojusi, kad visa “guli ant biuletenio”, negalėdama net iki automobilio nueiti, drąsaus žudiko kelio garbintojai mano, kad tik sunkios ligos jau palaužta jauna moteris geriausiai atstovaus jų interesams Seime iki 2016-ųjų rudens.

Kas būtų JAV tokiai kandidatei? Matytų ji Atstovų rūmus kaip savo ausis. Lietuva – ne Amerika. Lietuva eis kitu keliu. Geriau ligonis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius