Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sakote, kad ekologiškai gyvenate dėl planetos ateities? Jūs – melagiai

Ekologija tapo tokia madinga, kad nesugalvoju daikto, kurio nebūtų galima rasti ekologiško, pagaminto iš perdirbtų ar greitai yrančių medžiagų. Rūšiuojame šiukšles, atsisakome plastiko, nešiojame dėvėtus drabužius ar persiuvame senus, net dantis valomės bambukiniais dantų šepetukais, o kavą užplikome iš kavos tirščių pagamintuose puodeliuose.
Rūšiavimas
Rūšiavimas / Vida Press nuotr.

Pati perdirbimo ir tvarumo idėja – gera, pirkdami ir vartodami mažiau, sutaupome ekologiškiems ar tokiais vadinamiems pirkiniams, kurie dažniausiai – gerokai brangesni. Jeigu fiziškai užsiimame daiktų prikėlimu naujam gyvenimui, galime atrasti naują pomėgį ar kokybiškai praleisti laiką su artimaisiais bei lavinti fantaziją.

Krapštydamiesi aplink senus stiklainius, kurie virs indeliais kruopoms, ar šveisdami prieštvaninę komodą, kuri taps interjero akcentu (kaip dabar madinga sakyti), galime kokybiškai „atjungti“ galvą. Bet kodėl, IŠ TIKRŲJŲ, mes tai darome? Kad apsaugotume planetą, kurią patys sunaikinome? Vargu. Juk dabar ji kenčia bei keršija mums gamtos kataklizmomis. Gamtos saugojimą skatina du dalykai: mada ir savanaudiškumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius