Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 24 /2021 12 25

Kūčių vakarą iš pasienio į Druskininkų ligoninę išvežtas negalintis paeiti migrantas

Penktadienio vakarą Kabelių užkardos teritorijoje buvo rastas negalintis vaikščioti siras. Jis išvežtas į Druskininkų ligoninę apžiūrai, kur vis dar buvo šeštadienio rytą. Pareigūnai sako, kad tolimesnis migranto likimas priklausys nuo medikų išvadų.
Kabelių užkardoje aptiktas migrantas išvežtas į Druskininkų ligoninę
Kabelių užkardoje aptiktas migrantas išvežtas į Druskininkų ligoninę / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Keliasdešimties metų vyras, užsidengęs šilumą sulaikančia plėvele, atsirėmęs į eglę kalbasi su jį suradusiais savanoriais. Sirijos pasą turintis migrantas sakosi negalintis paeiti. Prieš keletą metų jam trūko Achilo sausgyslė, o dabar sveikatos problemos atsinaujino. Todėl jis nebegali eiti. Vyras sakosi miške praleidęs dvi paras ir vieną naktį.

Savanoriai sirui iškvietė greitąją pagalbą ir apie įvykį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams.

Atvykus tarnyboms, vyras neštuvais buvo nuneštas iki medikų automobilio. Jis nuvežtas į Druskininkų ligoninę.

Pirminiais duomenimis, vyras patyrė hipotermiją ir jam buvo atlikta sąnarių apžiūra. Čia jis saugomas dviejų policijos pareigūnų.

VSAT atstovas Giedrius Mišutis penktadienį patvirtino, kad toks įvykis yra fiksuotas: „Pasieniečiai aptiko Sirijos pasą turintį vyrą. Jis nugabentas į Druskininkų ligoninę. Tolimesnis jo likimas spręsis gavus medikų išvadas“.

Šeštadienio rytą VSAT atstovas G.Mišutis pranešė, kad Sirijos piliečio pasą turintis migrantas ligoninėje praleido naktį iš penktadienio į šeštadienį ir tebebuvo ryte.

Paeitį negalintį migrantą radusiems savanoriams buvo skirtos administracinės baudos po 100 eurų.

„Vieta, kur rastas migrantas, yra pasienio ruožo teritorijoje, kur dėl Baltarusijos režimo organizuoto masinio užsieniečių antplūdžio yra paskelbta nepaprastoji padėtis. Į šį ruožą asmenų patekimas yra negalimas, išskyrus kelias išimtis“, – baudų savanoriams skyrimą aiškino G.Mišutis.

Kaip šeštadienio rytą pranešė VSAT, įtariama, kad minėti savanoriai slėpė nuo pasieniečių jo buvimo vietą ir galimai laiku nepasirūpino, kad žmogui pagalba būtų suteikta kuo greičiau.

„Sirijos piliečio pasą turintis vyras ketvirtadienį vakarop aptiktas miške Varėnos rajone, pasienio su Baltarusija ruože. Šiose vietose patruliuojantys pasieniečiai galėjo iškart atvykti į šią vietą ir užsieniečiui, jei reikėtų, iškviesti greitąją pagalbą. Taip visuomet daroma esant abejonių dėl VSAT pareigūnų sulaikytų migrantų sveikatos būklės.

Apie žmogaus buvimo vietą žinoję ir neaiškių tikslų siekę savanoriais save vadinantys asmenys panoro patys pirmiau pasiekti nuošalią vietovę Varėnos rajone bei surengti dar vieną, įtariama, parodomąją „gelbėjimo operaciją“. Tik vėliau apie įvykį buvo informuoti pasieniečiai ir medikai.

Pastariesiems po to atvykti į mišką iki užsieniečio, suprantama, irgi reikėjo laiko. Greitoji pagalba sirą išgabeno į ligoninę, ten jis praleido naktį iš penktadienio į šeštadienį ir tebebuvo ryte“, – šeštadienį teigė VSAT atstovas Giedrius Mišutis.

Tai jau antras kartas šią savaitę, kai savanoriai Kabelių užkardoje aptinka migrantus ir juos perduoda pasieniečiams.

Lietuva šiemet susidūrė su dideliu neteisėtos migracijos iš Baltarusijos srautu. Krizė kilo, kai Baltarusijos režimas ėmė vilioti žmones iš Artimųjų Rytų, kad jie mėgintų nelegaliai patekti į Europos Sąjungą per Lietuvą, Latviją ir Lenkiją.

Pastarosiomis dienomis ties Latvija fiksuojami didesni migrantų srautai nei ties Lietuva.

Siekiant suvaldyti situaciją, pasieniečiai nuo rugpjūčio nebeįleidžia migrantų, pasienyje statoma tvora.

Šiuo metu Lietuvos pasienyje dėl neteisėtos migracijos krizės yra įvesta nepaprastoji padėtis.

Europos Sąjunga šiuos veiksmus vadina hibridine agresija, nes Minskas įtampą kursto keršydamas už sankcijas dėl represijų prieš opoziciją po suklastotų prezidento rinkimų ir siekdamas priversti ES derėtis su režimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius