Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 29 /2019 06 25

15min kviečia į pirmąjį virtualų 30-mečiui skirtą Baltijos kelią: dalyvaukite ir pasidalinkite istorijomis!

Baltijos kelias – vienas didingiausių modernios Lietuvos istorijos epizodų, kuomet drauge su latviais ir estais, susijungę į šimtus kilometrų besitęsusią žmonių grandinę, parodėme pasauliui, kad esame vieningi, kad esame pasiruošę taikiai kovoti dėl nepriklausomybės. Šiemet 15min kartu su visomis Baltijos šalimis švenčia Baltijos kelio 30-metį ir pristato unikalų šventės jubiliejaus minėjimui skirtą projektą.
Baltijos kelias
Baltijos kelias / Zino Kazėno-Zikos nuotr.

DALYVAUTI VIRTUALIAME BALTIJOS KELYJE AR DALINTIS SAVO ISTORIJA GALITE ČIA

Prieš 30 metų rugpjūčio 23-iąją apie 2 mln. žmonių, susikibę rankomis, sudarė bene 650 kilometrų grandinę, nusidriekusią per Lietuvą, Latviją ir Estiją. Baltijos kelias įsirėžė ne tik mūsų ir kaimyninių tautų, bet ir viso pasaulio atmintyje.

Išskirtiniame projekte 15min nukels į Sąjūdžio laikus –straipsniais, videopasakojimais bei archyviniais nuotraukų kadrais iki pat rugpjūčio 23-iosios įtraukiančiai ir profesionaliai papasakosime apie Baltijos kelią, jo raidą, istoriją.

Romualdo Požerskio nuotr./1989 08 23. Baltijos kelias
Romualdo Požerskio nuotr./1989 08 23. Baltijos kelias

Tuos, kurie prieš 30 metų dalyvavo Baltijos kelyje, kviečiame pasidalinti savo prisiminimais ir akimirkomis. Autentiškos istorijos padės jaunajai kartai neužmiršti svarbiausių mūsų istorijos įvykių.

Jaunoji karta 1989 metais vykusiame Baltijos kelyje dalyvauti negalėjo, tačiau 30-osios sukakties proga 15min pristato specialų Baltijos kelio žemėlapį, kuriame būsite pažymėtas ir taip išreikšite savo patriotiškumą. Pasikeitus laikams mums jau nereikia kovoti už laisvę, tačiau šiais laikais, nors ir virtualiai, vis dar aktualu išreikšti savo solidarumą, garsiai sakant, kad mums tai svarbu ir mums tai rūpi.

„Baltijos kelias – tai įrodymas, kad turėdami vilties ir tikėdami laisve galime suvienyti savo jėgas kilniam tikslui. Stebuklas įvyko jau prieš 30 metų, tad ši graži sukaktis įrodo, kad dėl laisvės idėjos buvo verta susivienyti. Portalui 15min ši sukaktis ypač svarbi – tik už laisvę kovojusių žmonių dėka šiandien turime nepriklausomą žiniasklaidą, galime laisvai ir nevaržomai reikšti nuomonę bei ginti žmogaus teises“, – sako 15min vyr. redaktorius Raimundas Celencevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius