Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 10

15min – pirmoji žiniasklaidos priemonė, prisijungusi prie Įvairovės chartijos

Šiandien, gruodžio 10-ąją, minimą Tarptautinę žmogaus teisių dieną 15min pažymi tapdama Lietuvos Įvairovės chartijos nare. Tai pirmoji žiniasklaidos priemonė, prisijungusi prie šios Europos Komisijos iniciatyvos, kuri vienija organizacijas, įsipareigojančias užtikrinti lygias galimybes darbo vietoje, sustiprinti įvairovės valdymą bei kurti draugišką ir įtraukią darbo aplinką.
Ramūnas Šaučikovas
15min generalinis direktorius Ramūnas Šaučikovas pasirašė Įvairovės chartiją

„Šios dienos atsakingas žingsnis aiškiai nusako 15min vertybes tiek įmonės viduje, tiek ir dialoge su mūsų skaitytojais ir partneriais. Esame pirmoji žiniasklaidos priemonė, prisijungusi prie Įvairovės chartijos ir kaip tik tokio pirmavimo ir lyderystės mes siekiame – gerbdami kiekvieną ir pasakydami dar tvirčiau „Diskriminacijai – ne!“, – sako 15min generalinis direktorius Ramūnas Šaučikovas. – Jau kelerius metus rinkoje pirmaujame tokiais sprendimais kaip anoniminių komentarų išgyvendinimas, patyčių prevencija internete, itin populiari 15min drauge su Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba kuriama iniciatyva „Diskriminacijos radaras“, kuriai savo istorijas patiki nukentėję dėl žmogaus teisių pažeidimų, taip pat ir socialinių projektų, kurie keičia Lietuvą, rėmimo ir inicijavimo. Šią misiją mes tęsime dar aktyviau.“

Įvairovės chartijos steigėjai Lietuvoje – „Diversity Development Group“, vykdanti socialinius projektus ir tyrimus žmogaus teisių, švietimo, lygių galimybių, įvairovės ir kitose srityse, ir socialinė įdarbinimo agentūra „SOPA“. Pernai Lietuva tapo 22-ąja ES šalimi, kurioje jau veikia ši Europos Komisijos iniciatyva.

„Mes ypatingai džiaugiamės į Chartijos narių bendruomenę priimdami pirmąją žiniasklaidos priemonę. 15min neapsiriboja įvairovės principų taikymu organizacijos valdymo procesuose ir kultūroje, tačiau plačiai atspindi juos ir savo veikloje. Neabejojame, jog ši partnerystė bus naudinga tiek 15min, tiek ir pačiai Įvairovės chartijai, siekiant bendro tikslo – socialinio pokyčio, kur kiekvienas darbuotojas yra gerbiamas, vertinamas pagal savo gabumus bei turi galimybę realizuoti visą savo potencialą nepriklausomai nuo jo individualių skirtumų“, – teigia viena iš Chartijos steigėjų („Diversity Development Group“) Vija Platačiūtė.

Šiandien, pasirašydami Įvairovės chartijos dokumentą, 15min prisijungia prie jau narėmis esančių verslo įmonių, tokių kaip „Swedbank“, „Rimi Lietuva“, „Telia Lietuva“, „Western Union Processing Lithuania“ „Moody’s Lietuva“ ir kitų, taip pat valstybinių institucijų ir įmonių – LR Užsienio reikalų ministerijos, VĮ „Lietuvos tarptautiniai oro uostai“, Vilniaus miesto savivaldybės ir kitų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius