-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 13

15min pristato: Palangoje startuoja 1200 kilometrų 80-ies dienų žygis „Už švarią Lietuvą!“

Jau rugpjūčio 15 d. Palangoje startuos pirmasis 1200 kilometrų 80–ies dienų žygis pėsčiomis „Už švarią Lietuvą!“. Žygio tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į perteklinio vartojimo keliamas problemas ir jų poveikį mūsų planetai bei mūsų sveikatai.
Žygis aplink Kauną 2019 m., organizatorių nuotr.
Žygis aplink Kauną 2019 m., organizatorių nuotr.

Žygio iniciatorius Giedrius Bučas kviečia visus norinčius jungtis į žygį – jei ne visą, tai atkarpomis aplink visą Lietuvą. Pokalbį su Giedriumi galite išgirsti čia:

„Keliaudami grožėsimės Lietuvos gamta, bendrausime su sutiktais žmonėmis ir surinksime savo kelyje rastas šiukšles. Surinktas šiukšles analizuosime, skirstysime į dažniausiai randamų atliekų kategorijas, o tada visuomenę, verslą, mokslininkus ir valstybines institucijas kviesime drauge ieškoti sprendimų prevencijai, pasakoja Giedrius Bučas. Tyrinėdama visas žygio metu surinktas atliekas, mūsų žygio komanda prisideda prie antropologinių tyrimų, padedančių spręsti visuomenėje kylančias modernaus gyvenimo ir perteklinio vartojimo problemas.“

Giedrius Bučas, asmeninio archyvo nuotr.
Giedrius Bučas, asmeninio archyvo nuotr.

Žygis prasideda jau šį šeštadienį, rugpjūčio 15 d. Palangoje Europos Komisijos Atstovybės Lietuvoje organizuojama išlydėjimo švente ir renginiu „Žaliosios europiečių atostogos“. Žygio metu numatytose 6-ių miestų stotelėse, taip pat vyks susitikimai, diskusijos, edukacinės dirbtuvės ir kultūriniai renginiai vietos bendruomenėms.

Siekdami tvarumo žinutę skleisti plačiau, žygio organizatoriai metu kurs dokumentinį filmą, taip pat ruoš meninę instaliaciją pavadinimu „Vartojimo dėlionė“. Ši instaliacija – žygio radinių mozaika, simbolizuojanti įveiktas atkarpas ir žygio metu surinktas atliekas. Instaliacija augs ir pildysis sulig kiekviena įveikta žygio atkarpa. Žygio pabaigoje, lapkričio 7 dieną, žygeiviai pakvies į Kauną prie „užaugusios“ meninės instaliacijos.

Žygis aplink Kauną 2019 m., organizatorių nuotr.
Žygis aplink Kauną 2019 m., organizatorių nuotr.

Norintieji prisijungti gali dalyvauti visame žygyje arba žygiuoti kartu pasirinktose atkarpose. Svarbi kiekviena žygyje pakelta šiukšlė, vertingos kiekvieno žmogaus pastangos ir įžvalgos.

Kaip seksis žygio dalyviams, pirmasis nuolat informuos portalas 15min – specialiais reportažais, nuotraukų galerijomis, tiesioginėmis transliacijomis. Sekite žygį portale 15min !

Žygio maršrutas ir registracija čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius