Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 12 21

15min studijoje – apie KET ir automobilių parkavimo tvarkos pakeitimus nuo sausio

Nuo sausio reikšmingai keičiasi kai kurios Kelių eismo taisyklių nuostatos, todėl nuspręsta išplėsti pareigūnų, galinčių priverstinai nutempti ar uždrausti vairuotojui toliau dalyvauti eisme, ratą – tą galės daryti ne tik policininkai, bet ir savivaldybių atstovai. Apie nuo sausio 1-osios numatomus KET pakeitimus ir naująją tvarką gruodžio 22 d. 11 val. kalbėsime 15min studijoje. Diskusijoje dalyvaus – Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas ir Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andžejus Dinikis.
Automobiliai prie daugiabučių
Automobilių stovėjimas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vyriausybė Vidaus reikalų ministerijos siūlymu pritarė aprašo, numatančio priverstinį transporto priemonių nutempimą, pakeitimams, kuriais išplečiamas ratas pareigūnų, turinčių teisę priimti tokį sprendimą, taip pat galinčių uždrausti vairuotojui toliau važiuoti.

Pagal šiuo metu galiojančias Administracinių nusižengimų kodekso nuostatas, tokią teisę turi tik policijos pareigūnai.

Sprendimą dėl priverstinio nuvežimo galės priimti policijos, savivaldybių, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės, Lietuvos transporto saugos administracijos pareigūnai.

Sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, jog nuo sausio reikšmingai keičiasi kai kurios Kelių eismo taisyklių nuostatos, tarp jų yra ir draudimas statyti automobilius prie išvažiavimo iš daugiabučių kiemų.

Numatyta, kad tais atvejais, kai priverstinai nuvežamos transporto priemonės savininko vietoje nėra, pareigūnas turės įrašyti su transporto priemone susijusią informaciją į interaktyvią priverstinai nuvežtų transporto priemonių informacinę lentelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius