-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 31

V.Pranckietis apie būsimus Seimo rinkimus: dalyvaus su LVŽS, bet be R.Karbauskio

Penktadienį 15min studijoje viešėjo Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Ketvirtadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis pranešė, kad pagal su naujais galimais koalicijos partneriais pasirašytą memorandumą Seimo pirmininko postą gaus socialdarbiečiai, todėl V.Pranckietis turės trauktis.
15min studijoje – iš Seimo pirmininko posto verčiamas Viktoras Pranckietis
15min studijoje – iš Seimo pirmininko posto verčiamas Viktoras Pranckietis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Valstiečių“, socialdarbiečių ir „tvarkiečių“ ketvirtadienį pasirašytame memorandume dėl koalicijos yra numatyta, kad Seimo pirmininko pareigos atiteks socialdarbiečių atstovui.

V.Pranckietis sako apie tai sužinojęs ne iš partijos pirmininko ar kolegų, o iš žurnalisto Edmundo Jakilaičio tarp dviejų interviu.

„Su manim išvis niekas nieko nekalbėjo apie tai, kad aš turėčiau eiti ar neiti. Iki šiol galiu sakyti, kad pirmininkas nekalbėjo su manimi“, – sakė jis.

V.Pranckietis tikino, kad ketvirtadienį frakcijos posėdyje net nebuvo kalbama apie memorandumą, nors jis jau buvo parengtas.

VIDEO: Iš Seimo pirmininko posto verčiamas V.Pranckietis: jeigu R.Karbauskis ves partiją į rinkimus, tai nekvepia geru

V.Pranckietis 15min studijoje labai skeptiškai vertino pačias derybas dėl koalicijos plėtros, kol prie jų neprisidėjusi Lenkų rinkimų akcija – krikščioniškų šeimų sąjunga.

„Aš manau, kad nėra tai koalicijos išlikimo pagrindas. Pirmiausia, pradėkime nuo pradžios. Koalicija frakcijų, su tais žmonėmis, su kuriais dabar ji buvo. Ir staiga vieną dieną mes paskelbiame, kad jos nebėra ir tada imame su jais pačiais rašytis iš naujo. Lyg persiderėti. O persiderėjimas yra toks, kad kažko daugiau duosime. Keistas derybų būdas, kai deriesi ne dėl savęs, o kad kažkam daugiau duotum“, – pradėtas derybas komentavo V.Pranckietis.

Keistas derybų būdas, kai deriesi ne dėl savęs, o kad kažkam daugiau duotum.

Jis sako, kad viso šio proceso esmė – R.Karbauskiui rasti formalių pateisinamų priežasčių nusikratyti neįtinkančiu Seimo pirmininku. Pasak V.Pranckiečio, greičiausiai net ne Lietuvos socialdemokratų darbo partijai labai prireikė Seimo pirmininko posto, o būtent R.Karbauskis paprašė.

„Kodėl aš? Matyt, dėl to, kad kalbu ne jo balsu, kalbu ne unisonu, nepateisinu jo veiksmų. Nuo pat pradžių pasakiau, kad mes neturime trauktis iš Vyriausybės, neturime trauktis iš daugumos, mes turime užtikrinti stabilumą šalyje ir dabar mes tą patį turime padaryti, ir todėl aš neleisiu jam taip vienareikšmiškai ir vienašališkai spręsti tokių dalykų“, – teigė parlamento vadovas.

Dabar R.Karbauskis reikalauja, kad V.Pranckietis atsistatydintų. V.Pranckietis atsistatydinti neketina. Jis sako esąs pasiryžęs pasitikrinti, ar Seimas juo pasitiki. Esą taip elgtis jam rekomendavo ir 2013-aisiais Darbo partijos vadovybės sprendimu iš Seimo pirmininko pozicijos atsistatydinęs Vydas Gedvilas. V.Pranckietis sako, kad V.Gedvilas dabar tokį savo veiksmą vadina klaida.

„Mano kėdė nevirpa. Aš manau, kad virpa partijos pirmininko kėdė. Jei jis patrauktų mane, manau, jis įsitvirtintų toje kėdėje ilgam“, – teigė Seimo pirmininkas.

Mano kėdė nevirpa. Aš manau, kad virpa partijos pirmininko kėdė.

Pasak jo, LVŽS suvažiavimas, kuriame gali būti keičiamas partijos pirmininkas, turėtų vykti šią vasarą. Vietoj sąskrydžio, kuriame partijos vadovybė, pasak V.Pranckiečio, tikėjosi politinių klausimų nesvarstyti – žaisti tinklinį.

„Aš manau, kad partija jau nustos pakęsti tokį valdymą, turbūt reikia tiesiai pasakyti – tokį tyčiojimąsi iš žmonių“, – teigė V.Pranckietis ir dar pridūrė žodį „diktatūra“.

R.Karbauskis yra sakęs, kad V.Pranckiečiui nesitraukiant iš Seimo pirmininko pareigų, „jeigu jis griaus koaliciją savo veiksmais“, būtų svarstoma pašalinti Seimo pirmininką iš partijos.

„Yra toks Rogeris Stounas, kuris buvo Donaldo Trumpo rinkimų štabo vadovas. Yra filmas apie jį. Jo penkios buvo taisyklės ir visos buvo: pulk, pulk, pulk. Čia yra: gąsdink, gąsdink, gąsdink. Nebijau, neišsigandau“, – atsakydamas į R.Karbauskio V.Pranckietis.

Jis tikino, kad gąsdinimai pirmalaikiais rinkimais taip pat niekuo nepagrįsti.

„Manau, jį puikiai nurinktų į šalį, kad tokių dalykų nebūtų svarstoma“, – sakė V.Pranckietis.

Čia yra: gąsdink, gąsdink, gąsdink. Nebijau, neišsigandau.

V.Pranckietis sako, kad jo paties atstovaujamas LVŽS Kauno rajono skyrius už jį „turbūt pasirašytų krauju“.

Klausiamas ar dalyvaus kituose Seimo rinkimuose ir su kokia politine jėga, jeigu ne su LVŽS, V.Pranckietis sakė dalyvausiantis „su „valstiečiais“, bet be R.Karbauskio“.

Jei R.Karbauskis liks, V.Pranckietis prognozuoja, kad partija ateities nebeturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius