Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 17 /10:50

15min studijoje svečiavęsis LGL vadovas V.Simonko: „Mes esame šeima“

Vis daugiau Europos valstybių pastebimi siekiai stabdyti LGBTI žmogaus teisių ir lygybės progresą. 2019 m. „Vaivorykštės žemėlapis“ atskleidė, kad daugelyje šalių LGBTI teisių apsauga ne tik stiprėja, bet ir silpsta. Nepaisant to, Lietuva šiais metais Europos LGBTI teisių žemėlapyje pakilo penkiomis pozicijomis ir dabar tarp 49 Europos valstybių yra 32-oje vietoje. Penktadienį minėdami tarptautinę dieną prieš homofobiją ir transfobiją apie LGBTI žmogaus teises kalbamėjomės su Lietuvos gėjų lygos vadovu Vladimiru Simonko.
Vladimiras Simonko
Vladimiras Simonko / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Net ir pakilus „vaivorykštės“ žemėlapyje, LGL atliktas tyrimas parodė, kad Lietuva LGBT teisių atžvilgiu yra viena mažiausiai tolerantiškų valstybių Europos Sąjungoje. Su V.Simonko aiškinsimės, su kokiomis didžiausiomis problemomis susiduria LGBT bendruomenės nariai, kaip jie kovoja su netolerancija ir kodėl tarptautinės dienos prieš homofibiją ir transfobiją minėjimas yra svarbus bei reikalingas jų bendruomenei.

15min yra oficialus „Baltic Pride“ festivalio partneris. Birželio 4-9 dienomis vyksiantis kasmetinis festivalis yra jubiliejinis, dešimtasis, nors Vilniuje vyks tik trečiąjį kartą. Svečiuodamasis 15min, V.Simonko pristatė festivalio programą bei renginio ypatumus.

Festivalio kulminacija – birželio 8 d. vyksiančios eitynės „Už lygybę!“. Būtent ši festivalio diena yra viena labiausiai aptarinėjamų renginio dienų. Ne visi skiria eitynes nuo parado, tad 15min studijoje aiškinomės šiuos skirtumus ir kalbame, kodėl žmonės išeina į gatves ir tokiu būdu kovoja už savo teises.

LGL vadovas Vladimiru Simonko teigė, kad klausimai, ar LGBT bendruomenė ir ją palaikantys turi teisę žygiuoti Gedimino prospektu, ar ne, neturėtų būti keliami, nes tai garantuoja Konstitucija.

„Tai mano bendruomenės ir palaikančių teisė būti matomiems ir išreikšti lūkesčius“, – įsitikinęs LGL vadovas.

Jis taip teigė, kad šįkart per eitynes bus skanduojama – „Mes esame šeima“.

„Baikime mes diskutuoti, ar mes esame šeima, ar ne. Ir po šių eitynių visiems turi būti viskas aišku“, – tvirtino jis.

VIDEO: 15min studijoje svečiavęsis LGL vadovas V.Simonko: „Mes esame šeima“
Užduokite klausimą
Kviečiame pateikti klausimą 15min studijos svečiui.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius