Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 21

2007 metais oro gondolas vadinęs anekdotu, A.Zuokas dabar jas Vilniui siūlo pats

Į Vilniaus merus kandidatuojantis Artūras Zuokas kaip vieną iš idėjų, galinčių padėti sumažinti eismo spūstis sostinėje, siūlo oro gondolas. Anot politiko, ši susisiekimo priemonė galėtų tapti ir alternatyva autobusams, ir turistų atrakcija. Prieš 15 metų tokią idėją turėjo ir tuomečio mero Juozo Imbraso bendražygiai, tačiau tuomet iš to A.Zuokas šaipėsi. Šiandien juokiasi jau J.Imbrasas.
Oro gondola Meksike
Oro gondola Meksike / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Oro gondolos – viena iš A.Zuoko rinkiminės kampanijos, siekiant laimėti Vilniaus mero rinkimus, idėjų. Ją jis pristatė susitikime su naujojo Vilniaus centro dešiniajame Neries krante projektuotojais ir investuotojais.

Taip pat plačiau aprašė savo feisbuko paskyroje, tiesa, neminėdamas, kad vienas iš jo pirmtakų jau tokią idėją Vilniui yra siūlęs. Tik komentaruose pasiginčijęs su tais, kas tai jam priminė.

„Mes, lietuviai, kuklūs. Gal ne tiek kuklūs, kiek nepasitikintys savo jėgomis. Atrodo, kad viską gali tik kiti – Paryžius, Tokijas ar Londonas. (…)

Kodėl, pvz., Vilnius – bene vienintelė sostinė Europoje, kuri neturi modernaus tramvajaus, kuris didmiesčiui suteikia visai kitą viešojo transporto kokybę.

Bet šiandien ne apie tramvajų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius