Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 04

40-čiai minučių lifte įkalinta vilnietė: mūsų istorija baigėsi gerai, o kas jei užstrigtų gimdanti moteris?

„Lifte ima trūkti oro ir darosi karšta, imame rengtis viršutinius rūbus, ima jaustis deguonies stoka. Viena iš mažųjų pareiškia, kad prispyrė gamtiniai reikalai, bet kažkaip pavyko nuvyti mintis kitur. Girdime atsidarančias gretimo lifto duris ir taip norėtųsi, kad tai būtų mūsų lifto durys“, – tokiomis nuotaikomis su 15min skaitytojais dalijasi Vilniaus gyventoja Justina, kartu su dar penkiais žmonėmis antradienį užstrigusi viename Gabijos g. namų liftų.
Šeši asmenys antradienį užstrigo viename Vilniaus Gabijos g. namų liftų
Šeši asmenys antradienį užstrigo viename Vilniaus Gabijo g. namų liftų / Skaitytojos Justinos nuotr.
Temos: 2 Liftas Vilnius

Moteris pasakoja lifte kartu su trimis suaugusiaisiais ir dviem mažamečiais vaikais užstrigusi vos pradėjus jam kilti. Paspaudus pagalbos iškvietimo mygtuką, lifto keleiviai išgirdo rusų kalba įrašytą moters balsą: „Jūsų iškvietimas priimtas, laukite atsakymo“. Po to – tyla.

Vienu žodžiu, pagalbos iškvietimo sistema neveikia.

„Vienu žodžiu, pagalbos iškvietimo sistema neveikia. Pakartotinai jungiant jau kokį 3 kartą, įrašyto balso nebuvo girdėti. Pagalbos išsikviesti patiems nurodytu avariniu numeriu 8 700 55 966 nepavyko, nes lifte nebuvo ryšio tiek bandant prisiskambinti, tiek rašant SMS“, – aiškina Justina.

Pagelbėjo nepažįstamieji

Pagelbėti šioje situacijoje sutiko priėję liftą norintys išsikviesti žmonės – jie paskambino avarinei tarnybai, kuri, anot Justinos, žadėjo atvažiuoti per 15 minučių. Vis dėlto teko laukti ilgiau.

Skaitytojos Justinos nuotr./Šeši asmenys antradienį užstrigo viename Vilniaus Gabijos g. namų liftų
Skaitytojos Justinos nuotr./Šeši asmenys antradienį užstrigo viename Vilniaus Gabijos g. namų liftų

„Įstrigome, tai laukiame ir susipažįstame. Mano mažosios prašosi tėčiui abi kartu vienu metu ant rankų šiek tiek panikuoja, jauna pora skuba brolio išleisti į gimtadienį – turi pažiūrėti mažą vaiką. Pasirodo, liftu bandė pakilt net dvi Justinos ir Justinas... – prisimena moteris. – Juokinga, paspaudžiam vieni kitiems rankas, bet lifte ima trūkti oro ir darosi karšta, imame rengtis viršutinius rūbus, ima jaustis deguonies stoka. Viena iš mažųjų pareiškia, kad prispyrė gamtiniai reikalai, bet kažkaip pavyko nuvyti mintis kitur.“

Dispečerė atsainiu balsu pranešė, kad iškvietimas gautas, ir avarinė kažkur pakeliui. Toliau laukiam...

Galiausiai vienam bendrakeleiviui pavyko prisiskambinti avarinei tarnybai.

„Dispečerė atsainiu balsu pranešė, kad iškvietimas gautas, ir avarinė kažkur pakeliui. Toliau laukiam... – rašo ji. – Vaikai atsisėdę ant grindų – gerai, kad turi sausainių užkąsti, viena pareiškė, kad nori miego ir net bandė atsigulti, bet pavyko įkalbinti, kad paspalvintų su sese turimais flomasteriais turimus atšviestus su žmonių figūromis lapus.“

Pagalba atvyko po 35–40 minučių

Pagalba, moters pasakojimu, atvyko po 35–40 minučių.

„Pagaliau net po 40 minučių girdime beldžiant į mūsų lifto duris turbūt jau liftų techniko balsą, kad atjungs ir įjungs sistemą, ir po minutės atsidaro mūsų lifto durys. Pagaliau yra kuo kvėpuoti ir imame atgauti kvapą, kitu liftu pakylame į savo aukštą. Mūsų istorija baigėsi gerai, bet tikrai žinau, kad po šio vakaro vengsiu lipti į pirmąjį nuo laiptinės durų namo liftą“, – apibendrina Justina ir priduria vis mąstanti apie tai, kokia ta istorija būtų, jei lifte užstrigtų vienas vaikas, mama su kūdikiu, gimdymui pasiruošusi moteris ar koks astma sergantis žmogus.

Taip pat – kas būtų, jei liftas užstrigtų ne tik pakilęs link antro aukšto, o aukščiau, dienos metu, kai juo naudojasi mažiau žmonių ir nepavyktų išsikviesti telefonu pagalbos, o lifte esanti pagalbos iškvietimo sistema neveiktų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Asociatyvi nuotrauka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Asociatyvi nuotrauka

„Baltijos liftai“: technikas į įvykio vietą išvyko nedelsiant

Gabijos g. esantį namą, kurio lifte antradienį apie 19 valandą užstrigo šeši asmenys, prižiūrinti įmonė „Baltijos liftai“ 15min siųstame atsakyme rašo atsiprašanti dėl patirtų nepatogumų ir teigia pagalbą išsiuntusi nedelsiant.

Dispečeris girdėjo gyventojų pagalbos prašymą, jį užregistravo ir perdavė technikui nedelsiant. Dėl įvykusio ryšio sistemos sutrikimo gyventojai negirdėjo dispečerio.

„Spalio 3 d. 19.15 val. yra fiksuotas skambutis iš lifto kabinos į dispečerinį pultą. Dispečeris girdėjo gyventojų pagalbos prašymą, jį užregistravo ir perdavė technikui nedelsiant. Dėl įvykusio ryšio sistemos sutrikimo gyventojai negirdėjo dispečerio. Yra išsaugotas garso įrašas iš lifto kabinos“, – tvirtina „Baltijos liftai“.

Įmonė taip pat teigia registravusi telefonu gautą pranešimą apie užstrigusius keleivius ir taip pat perdavusi jį technikui.

„Technikas išvyko į objektą nedelsiant, kai tik gavo pirmąjį pranešimą. 19.45 val. technikas atvyko į objektą ir kelių minučių laikotarpyje keleiviai buvo išlaisvinti, – teigia „Baltijos liftai“. – Pagal mūsų vidinę tvarką, technikas siunčiamas į objektą nedelsiant, jei yra gautas skambutis iš lifto kabinos, netgi ir tuo atveju, jei ir nepavyko susikalbėti.“

Liftas užstrigo dėl pozicionavimo sistemos gedimo

„Pagal Lietuvos Respublikos teisės aktus, keleiviai turi būti išlaisvinti kaip įmanoma greičiau, bet ne ilgiau kaip per 1 valandą“, – priduriama pranešime.

Įmonės teigimu, liftas užstrigo dėl pozicionavimo sistemos gedimo. Šiuo metu keičiamos sugedusios jos dalys.

„Dispečerizuotų liftų techninė būklė periodiškai tikrinama kas 15 dienų. Kartą į metus liftą nuodugniai tikrina Lietuvos Respublikos įgaliotos potencialiai pavojingų įrenginių techninės būklės tikrinimo įstaigos ekspertas“, – pažymi bendrovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius