Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 11 12

8 skambiausios Seimo narių frazės kuriant komisiją dėl Druskininkų

Seimas ketvirtadienį sugaišo dvi valandas, kol nutarė Antikorupcijos komisijai suteikti galias tirti korupcijos apraiškas Druskininkų ir Utenos savivaldybėse bei konservatorių artimųjų reikalus. Per tą laiką parlamentarai pažėrė ne vieną auksinę mintį. Buvo siūlymų ir tikrintis psichinę sveikatą ir Seimą paversti kalėjimu.
Seimas baigė pavasario sesija
Seimas baigė pavasario sesija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Siūlome susipažinti su aštuoniomis skambiausiomis mintimis, be jokių komentarų. 

Apie sūnus ir anūkus

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Andrius Kubilius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Andrius Kubilius

„Man keista, kad siūlo tirti tik vieną sūnų, o aš turiu du sūnus. Antras yra restorano „Time“ virtuvės šefas, jam irgi būtų gera reklama, jeigu tirtumėte. Ir restoranui būtų neblogai. Dar turiu ir du anūkus, kurie eina į valstybinį darželį. Gal irgi verta tirti? Dar galima tirti ir žmoną, kuri groja Nacionaliniam simfoniniam grupėj antru smuiku, o ne, pavyzdžiui, trečiu, nors tokio nėra“, – teigė opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius. 

Apie kelnes ir „negrus“ 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kęstutis Masiulis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kęstutis Masiulis

„Tokį metodą gintis naudojo dar sovietai. Whataboutizmo principas yra toks: tu irgi. Sovietai, kai juos Vakarai kaltindavo nedemokratija, agresija ir panašiai, sakydavo: o pas jus negrus pjauna. Socdemai tą labai stipriai įvaldę. (…) Aišku, kelnės jų yra tiek pridirbtos, kad patys turėdami savo pasiūlymus ir papildymus balsuoja prieš“, – pareiškė konservatorius Kęstutis Masiulis.

Apie „debilizmą“

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Bronius Bradauskas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Bronius Bradauskas

„Visokie tarptautiniai žodžiai čia. Profesorius bando dar klaidinti tautą. O man aiškus vienas žodis: „debilizmas“. Debilizmas. Va, čia yra ir visai tautai suprantamas dalykas. Mes imamės propaguoti tai vieną, tai kitą klausimą. Profesoriau, ar ne profesoriau, nevartotinas žodis, kurį jūs čia vartojote, parlamentuose. Jis nevartotinas Vakarų visuomenėse. Taip, kad tamsta nuo tarybinių  laikų nieko neatsilikęs. Visiškai tas pats žmogus. (…) Masiuli, tau tai už kai kuriuos žodžius, čia panaudotus, reikėtų susidėti manatkes ir eiti iš Seimo“, – kalbėjo socialdemokratas Bronius Bradauskas.

Apie sveikatą

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Artūras Skardžius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Artūras Skardžius

„Gerbiama Juknevičiene, žinai, aš manau, kad Dangutės Mikutienės kažkada pateiktas projektas, kad ir Seimo nariams reikia tikrinti psichinę sveikatą, išties aktualus yra šiandien“, – pareiškė socialdemokratas Artūras Skardžius. 

Apie pasitenkinimą

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Eligijus Masiulis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Eligijus Masiulis

„Turbūt visgi jaučiasi, kad šiandien yra lapkričio 13-osios, penktadienio, išvakarės ir akivaizdu, kad šitas posėdis virto kažkokiu sadomazochistiniu posėdžiu, kurio metu, kas vienas kitą labiau įžeis, tas jaus didesnį pasitenkinimą“, – pareiškė liberalas Eligijus Masiulis. 

Apie išeitį

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Petras Gražulis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Petras Gražulis

„Siūlau išeitį. Kadangi čia tikrai visi yra kalti ir nekalto nėra, tai aptverkime Seimą viela, metaline tvora ir čia iki kadencijos pabaigos pabūkime ir visi atsėdėsim, nereiks nė teismo, nė komisijos“, – siūlė „tvarkietis“ Petras Gražulis. 

Apie politiką

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Benediktas Juodka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Benediktas Juodka

„Prieš trejus metus neiškentęs paėmiau mikrofoną ir pasakiau, kad gaištame laiką, kad 75 procentai kalbų yra nesąmonė. Po to man užkulisiuose pasakė, kad esu naujas, kad politika yra kalbėjimas ir niekas mums negali uždrausti kalbėti. Praėjo treji metai. Šiandien garbingai jums sakau: mano nuomonė lieka ta pati. Tuščiai kalbame. Politika yra kalbėjimas, bet politika nėra nusikalbėjimas. Turėkite omeny“, – ragino socialdemokratas Benediktas Juodka. 

Apie vaikus

Olgos Posaškovos (Seimas) nuotr./Povilas Urbšys
Olgos Posaškovos (Seimas) nuotr./Povilas Urbšys

„Esu iš tikrųjų prieš, kad šį posėdį Seimo salėje stebi vaikai. Kokį mes pavyzdį rodome jiems? Kokį jie įspūdį išsineš iš Seimo ir papasakos tėvams, ką jie čia matė? Pasirodo, kai kuriems Seimo posėdžiams reikėtų uždėti ženklelį „N-14“, kad vaikai turėtų derinti su tėvais, ar jie gali žiūrėti Seimo posėdžio tiesiogines transliacijas. Man yra gėda, kad vaikai turi stebėti šias politikų purvo vonias“, – kalbėjo mišrios Seimo narių grupės atstovas Povilas Urbšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius